Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

I ove godine dočekujemo “Stara jela z Dugoga Sela”

Ovog vikenda u Dugom Selu Tomislav Špiček ocjenjivat će najbolje martinske guske...

Objavljeno 16.09.2021
Ivona Amidžić

Vikend, 17. i 18. rujna, rezerviran je za tradicionalnu manifestaciju “Stara jela z Dugoga Sela” na novoj lokaciji ispred Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo i u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Manifestacija počinje u petak 17. rujna otvaranjem izložbe radova umjetnika s 20. likovnih susreta Zagrebačke županije. U 20 sati na otvorenoj pozornici kod Učilišta počinje koncert Ivana Zaka.

Službeno otvaranje manifestacije je u subotu, 18. rujna s dolaskom Kuburaša Sveta Tri Kralja iz Jakovlja koji će svojim pucnjevima označiti službeni početak manifestacije. Očekuju se nastupi brojnih gostiju – folkloraša i plesnih skupina. KUD Korana Zagreb, KUD Posavka Oborovo, KUD Rodna gruda Dugo Selo i amaterska kazališna skupina iz mjesta gdje su snimani Gruntovčani. Također, i koncert popularnih TS Satir.

Najbolju Martinsku gusku i najbolji domaći kolač i ove će godine ocjenjivati Tomislav Špiček.

U Perivoju Ivane Brlić Mažuranić bit će organiziran bogat sadržaj za djecu te sajam starih jela i etno sajam. Imat najmlađe očekuju  zanimljive radionice tijekom cijelog dana.

Bogata ponuda tradicionalnih jela i pića, zabavni sadržaji za djecu, kulturno-umjetnički program sa zanimljivim gostima i još mnogo toga očekuje vas ovog vikenda u Dugom Selu.

foto: facebook i screenshot

Tagovi: dugo selo, manifestacija, stara jela, stara jela z dugoga sela,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE