Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Shitz&Giggles

U Dugom Selu održana prva Nacionalna izložba svih pasmina

S obzirom da se u isto vrijeme održavala i međunarodna izložba pasa u Parizu, organizatori i natjecatelji ističu da je odaziv od skoro 400 pasa izuzetan uspjeh

Objavljeno 25.04.2022
Marko Babić

Jučer, 24. travnja, u organizaciji Kinološkog društva Dugo Selo održana je prva Nacionalna izložba svih pasmina CAC Dugo Selo 2022, te klupska izložba njemačkih kratkodlakih ptičara Club Championship for Deutscher Kurzhaar Vorstehhund u organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara CAC HR. 

Svečano otvaranje izložbe održano je u 09:30 sati, nakon čega je krenulo ocjenjivanje za Nacionalnu izložbu. Izloženo je bilo 388 čistokrvnih pasa koji posjeduju rodovnicu priznatu od FCI starijih od 3 mjeseca. „Ovo je 21. izložba u organizaciji Kinološkog društva Dugo Selo. U početku je ova izložba bila organizirana kao izložba lovačkih pasa, ali smo se tijekom godina razvijali, te podigli i proširili na ostale čistokrvne pasmine“,rekao je predsjednik Kinološkog društva Dugo Selo Velimir Sruk.

„Izlagači i posjetitelji su vrlo zadovoljni cijelim događajem, što pokazuje da smo cijelu organizaciju podigli na jednu vrlo visoku razinu. Iako sam danas u ulozi organizatora, moram priznati da, gledajući kao sudac, imamo vrlo lijepe izložbene primjerke pasa“, dodao je Sruk, zahvalivši se NK Dugom Selu koji je ustupio svoje igralište za organizaciju, ali i Gradu Dugom Selu koji je podržao izložbu. Prijavljeno je bilo 388 pasa u 71 različitoj pasmini. Iako je izložba nacionalna, prijavljeni su bili i izlagači iz devet zemalja – Švedske, Engleske, Mađarske, Slovenije, Italije, Slovačke, Njemačke, Austrije i Makedonije.

„Ova manifestacija je također i uzgojnog karaktera gdje sudci ocjenjuju koliko je pojedini pas  približan standardu njegove pasmine. Cijela izložba je jako dobro organizirana što se može zahvaliti u prvom redu članovima Kinološkog društva Dugo Selo, ali i jedinici lokalne samouprave, koja je uz podršku, ustupila i ovaj teren“, kazao je predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare.

S obzirom da se u isto vrijeme održavala i međunarodna izložba pasa u Parizu, organizatori i natjecatelji ističu da je odaziv od skoro 400 pasa izuzetan uspjeh.

Tagovi: CAC Dugo Selo, dugo selo, Izložba pasa,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE