Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Clickbait

“Igre prijestolja” predvode nominacijama za nagrade Emmy

Najviše nominacija prikupio je streaming servis Netflix, ukupno 112, a slijede ga HBO sa 108, te NBC sa 78

Objavljeno 13.07.2018
Alan Srčnik

HBO-ova hit-serija “Igre prijestolja” predvodi u utrci za ovogodišnje nagrade Emmy, najuglednije američke televizijske nagrade, s čak 22 nominacije, uključujući za najbolju dramsku seriju.

Slijede NBC-jeva satirička emisija “Saturday Night Live” i HBO-ov SF serijal “Westworld”, s po 21 nominacijom, te “Sluškinjina priča” televizije Hulu s ukupno 20 nominacija.

Najviše nominacija prikupio je streaming servis Netflix, ukupno 112, a slijede ga HBO sa 108, te NBC sa 78.

Svečana dodjela nagrada održat će se u Los Angelesu 17. rujna a domaćini će biti Michael Che i Colin Jost iz postava “Saturday Night Livea”.

Nakon što prošle godine zbog kasnijeg emitiranja “Igre prijestolja” nisu bile uvrštene u konkurenciju za Emmyje, ove se godine natječu za titulu najbolje dramske serije s prošlogodišnjom velikom pobjednicom, distopijskom “Sluškinjinom pričom”, a u utrci su i znanstveno-fantastična serija “Stranger Things” (Netflix), dramska serija o britanskoj kraljici Viktoriji “Kruna”, NBC-jeva obiteljska drama “To smo mi”, hladnoratovska špijunska serija “Amerikanci” (FX) i futuristički serijal “Westworld”.

U kategoriji komedije, hip-hop serija televizijske mreže FX “Atlanta” natječe se s Amazononovim “The Marvelous Mrs. Maisel”, ABC-jevom serijom “Black-ish”, serijalom o ženskom hrvanju “GLOW”, HBO-ovim “Curb Your Enthusiasm”, otkačenom komedijom “Barry”, tehnološkom komedijom “Silicon Valley” i “Unbreakable Kimmy Schmidt”.

Višegodišnji komični favorit za Emmyja “Veep” ove godine nije u utrci zbog kašnjenja s produkcijom uslijed produljene bolesti zvijezde Julije Louis-Dreyfus, koja je šest godina za redom odnijela nagradu za najbolju glumicu u humorističnoj seriji.

(Hina)

Tagovi: emmy, igre prijestolja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE