Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Irska zabranila ulazak pastoru koji je slavio ubojstva homoseksualaca

"Žao mi je... neću uspjeti doći, no zapravo mi nije žao jer nije moja krivnja"

Objavljeno 14.05.2019
Antonela Verković

Američki pastor koji je rekao da vlade trebaju pogubljivati homoseksualne osobe te je pozdravio pucnjavu u gay noćnom klubu, postao je prva osoba kojoj je zabranjen ulazak u Irsku prema 20 godina starom zakonu.

Irska vlada tu je odluku donijela nakon što je više od 14 tisuća ljudi potpisalo online peticiju kojom su zatražili da se Stevenu Andersonu, koji je homoseksualce nazvao “hrpom odvratnih perverznjaka i pedofila”, zabrani održavanje mise u Irskoj 26. svibnja.

Ministar pravosuđa i jednakosti Charlie Flanagan zabranio mu je ulazak u državu “u interesu javne politike”, stoji u njegovom priopćenju.

Anderson je 2016., nakon pucnjave u noćnom klubu Pulse u Orlandu na Floridi u kojoj je poginulo 49 ljudi, napisao kako je “dobra vijest da na svijetu ima 50 pedofila manje”.

Aktivisti za prava LGBT pozdravili su ovu odluku irskog ministra.

Andreson je ovaj mjesec trebao održati mise i u Nizozemskoj i Švedskoj, no zabranjen mu je ulazak u schengenski prostor u kojem je 26 država.

“Žao mi je… neću uspjeti doći, no zapravo mi nije žao jer nije moja krivnja”, objavio je pastor u ponedjeljak na svom YouTube kanalu.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: homoseksualci, irska, pastor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE