Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Iz etiopskog zrakoplova izlazio dim i tresao se prije nego je pao

Zrakoplov je poletio u nedjelju iz glavnoga grada Etiopije i krenuo prema Nairobiju s putnicima iz više od 30 zemalja. Svi su poginuli

Objavljeno 11.03.2019
Alan Srčnik

Zrakoplov Ethiopian Airwaysa, koji je u nedjelju u smrt odveo 157 putnika i članova posade, stvarao je čudnu buku, iz njega je izlazio dim i ispadali su razni predmeti dok je nadlijetao polje s prestrašenim kravama prije nego se srušio, kazali su očevici.

Zrakoplov je poletio u nedjelju iz glavnoga grada Etiopije i krenuo prema Nairobiju s putnicima iz više od 30 zemalja. Svi su poginuli.

Pilot je zatražio dozvolu da se vrati, kazavši da ima problema, no bilo je prekasno.

Nekoliko očevidaca s područja na kojem se zrakoplov srušio kazalo je da je iz stražnjeg dijela zrakoplova izlazio dim, a četvorica su kazala i da se čula glasna buka.

“Bila je glasna. Kao kada se trese metal”, rekla je Turn Buzuna, 26-godišnja domaćica i seljanka koja živi 300-ak metara od mjesta nesreće. “Svi kažu da nikada nisu čuli takav zvuk zrakoplova, a nalaze se na trasi kojom oni lete”, dodala je.

Malka Galato (47), seljanka na čije je polje zrakoplov pao, također je kazala da je iz njegova stražnjeg dijela izlazio dim i iskre. “Bio je jako blizu tlu i zaokrenuo je…. Krave koje su pasle pobjegle su u panici.”

Tamirat Abera (25), koji je u to vrijeme prolazio pored tog polja, rekao je da da je zrakoplov naglo zaokrenuo, a iz njega je izlazio bijeli dim i ispadali su predmeti poput odjeće i novina.

“Pokušao se dignuti, ali nije uspio i pao je na nos”, rekao je. “Bilo je vatre i bijelog dima koji je potom postao crn.”

Zrakoplov je bio pun goriva jer je tek bio poletio.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: adis abeba, Etiopija, pad zrakoplova, zrakoplov,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE