Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Iz zrakoplova u kojem je bio Sala izvučeno jedno tijelo

Povjerenstvo za istraživanje zrakoplovnih nesreća nije objavilo identitet pronađenog tijela, nego je navedeno da će ono biti prebačeno na obdukciju

Objavljeno 07.02.2019
Lucija Tokić

Iz olupine zrakoplova koji je nestao 21. siječnja iznad kanala La Manche, a u kojem su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson izvučeno je jedno tijelo, objavilo je Povjerenstvo za istraživanje zrakoplovnih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB).

AAIB nije, međutim, objavio identitet pronađenog tijela, nego je naveo da će ono biti prebačeno na obdukciju. Također je objavljeno da su obitelji nestalih cijelo vrijeme bile obavještavane o napretku potrage.

Zbog loših vremenskih uvjeta istražitelji nisu uspjeli izvući i olupinu zrakoplova.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Ibbotson nestao je iznad kanala La Manche 21. siječnja na letu iz Nantesa za Cardiff gdje je argentinski nogometaš trebao nastaviti karijeru.

Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je nakon tri dana jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Emiliano Sala, zrakoplovna nesreća,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE