Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Pronađeni dijelovi zrakoplova u kojem je nestao Sala

Nakon što je potraga službeno prekinuta, Salina obitelj je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu, a u pomoć su uskočili i brojni nogometaši s donacijama kako bi se potraga nastavila

Objavljeno 30.01.2019
Lucija Tokić

Na obali Normandije pronađena su dva jastuka za sjedenje za koja se vjeruje kako su pripadala zrakoplovu u kojem su prošlog ponedjeljka nestali pilot i argentinski nogometaš Emiliano Sala.

Jedan jastuk je pronađen na plaži blizu mjesta Surainville na poluotoku Cotentin na francuskoj obali La Manchea, a drugi malo dalje.

Francuski istražitelji o svemu su obavijestili englesku agenciju Air Accidents Investigation Branch (AAIB), a istraga je utvrdila kako se najvjerojatnije radi o jastucima iz nestalog zrakoplova.

”Francuska agencija BEA javila nam je kako je pronađen dio sjedala na plaži kraj Surainvillea. Nešto kasnije tog dana pronađen je i drugi jastuk od sjedala. Preliminarna istraga utvrdila je kako se vjerojatno radi o jastucima iz nestalog aviona”, stoji u priopćenju AAIB-a.

Nakon toga, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu odredila je područje od četiri nautičke milje koje će se pretraživati čim to dopuste vremenske prilike.

Zrakoplov je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff u prošli ponedjeljak navečer. Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura pa je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Na povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i od tada mu nema niti traga.

Potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim do sada nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživjelih izuzetno male.

Salina obitelj nije se željela pomiriti s tom odlukom, pa je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu. Angažiran je i ugledni pomorski znanstvenik David Mearns, a u pomoć su uskočili i brojni nogometaši s donacijama kako bi se potraga nastavila.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: Emiliano Sala, nestanak zrakoplova, potraga,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE