Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Jakovčić smatra da je “Hod za život” pokret protiv slobode

"I ja sam vjernik ali sam, prije svega, za slobodu. Ne smije se ulaziti u tuđe živote i sudbine jer to pripada sferi privatnog i osobnog.", naglasio je Jakovčić

Objavljeno 16.10.2018
Josipa Maksimović

Europarlamentarac Ivan Jakovčić, kao domaćin okruglog stola pod nazivom “Život = sloboda, sloboda = život”, održanog u Europskom parlamentu, izjavio je da se treba boriti protiv ultrakonzervativnih ideja i pokreta koji ugrožavaju ljudska prava i slobode.

Na okruglom stolu su, uz direktora Europskog parlamentarnog foruma o populaciji i razvoju Neila Dattae, sudjelovali i predstavnici udruga za promicanje ljudskih prava i prava žena s područja Rijeke i Gorskog kotara.

“I na današnjem je skupu potvrđeno da sloboda nema alternativu. A takozvani “Hod za život” nije hod za život već je to pokret protiv slobode. Priče oko abortusa kao i ostale teme koje nameću ultrakonzervativne udruge u Hrvatskoj temeljene su na lažima”, kaže Jakovčić (IDS/ALDE).

Diljem Europe jačaju pokreti protiv prava na izbor, odnosno za povećanje restriktivnih mjera kojima bi se dostupnost i sigurnost abortusa dovela u pitanje, upozoreno je na Okruglom stolu, stoji u priopćenju. Protivnici prava na izbor dio su široke zajednice prisutne diljem Europe koja koristi različite strategije kako bi dovela u pitanje vrijednosti poput prava na brak LGBT zajednice ili prava na pristup abortusu.

“I ja sam vjernik ali sam, prije svega, za slobodu. Ne smije se ulaziti u tuđe živote i sudbine jer to pripada sferi privatnog i osobnog. A ultrakonzervativci čine baš to-žele ograničavati ljudska prava i slobode. Mi, koji smo za slobodu, borit ćemo se protiv takvih nastojanja”, istaknuo je Jakovčić.

“Ultrakonzervativni pokreti i udruge su glasne ali nisu snažne. Stoga nema razloga za pesimizam na strani nas koji se borimo za ljudska prava i slobode. Ali žalim što mi, kada smo bili u poziciji da upravljamo Hrvatskom, nismo poduzeli radikalnije poteze protiv onih koji ugrožavaju stečenu razinu sloboda”, poručio je zastupnik IDS-a.

“Na predstojećim izborima ultrakonzervativnim udrugama treba jasno poručiti: nemate što tražiti u političkom životu Hrvatske”, zaključio je Jakovčić, navodi se u priopćenju.

Izvor: YouTube kanal Ivan Jakovčić

(Hina)

Tagovi: abortus, eu, Hod za život, Jakovčić, parlament,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE