Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Kim Jong Un u Kini

Japanska novinska agencija Kyodo objavila je da je sjevernokorejski zrakoplov za koji se pretpostavlja da su u njemu visoki dužnosnici stigao u utorak na međunarodni pekinški aerodrom

Objavljeno 19.06.2018
Alan Srčnik

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un boravi u dvodnevnom posjetu Kini, objavila je kineska državna televizija u utorak, a to je njegov treći posjet velikom sjevernom savezniku ove godine.

Japanska novinska agencija Kyodo objavila je da je sjevernokorejski zrakoplov za koji se pretpostavlja da su u njemu visoki dužnosnici stigao u utorak na međunarodni pekinški aerodrom.

Očekuje se da će Kim izvijestiti kineskog predsjednika Xija Jinpinga o svojem povijesnom summitu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom održanom prošli tjedan u Singapuru.

Iako je Kina glavni sjevernokorejski saveznik i trgovački partner, Peking  kaže da podržava američku odluku da ne ukida sankcije protiv Sjeverne Koreje sve dok se ona potpuno ne denuklearizira.

Kina je također pozdravila američku odluku da obustavi planove za zajedničke vježbe s Južnom Korejom.

Washington i Seul u utorak su potvrdili tu raniju najavu o prekidu vojnih vježbi, nakon što je Trump obećao na summitu s Kimom da će se vježbe prekinuti.

Ovo je treći Kimov posjet Kini, prije toga bio je u ožujku u Pekingu i u svibnju u gradu Dalianu na sjeveroistoku zemlje.

 

(Hina)

Tagovi: kim jong un,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE