Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Komandina naglasio kako će županija intervenirati za pomoć isplate plaća u ”3.maju”

Pripremljen je, navodi Komandina, rebalans proračuna, a spreman je i intervenirati da se napokon ''srede'' plaće radnicima ''3.maja''. Hoće li situacija napokon biti riješena?!

Objavljeno 29.10.2018
Antonela Verković

Hoće li se napeta i neriješena situacija u ”3.maju” napokon riješiti!?

Pričekat će se, kaže Komandina, kraj listopada kako bi se vidjelo hoće li radnici ostati bez rujanske plaće, pripremljeni su i rebalansi proračuna, a ako bude potrebno, kaže, spreman je i intervenirati!

Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare najavio da će se u studenome održati dvije sjednice Županijske skupštine. Pripremljen je rebalans proračuna za ovu godinu, a nakon njega bit će predložen i proračun za sljedeću godinu.

Župan Komadina je rekao kako je glavni razlog za održavanje dviju sjednica, vjerojatno 15. i 29. studenoga, to što je trebalo pričekati kraj listopada da bi se vidjelo hoće li “3. maj” ostati bez rujanske plaće. “Nakon toga stupa zakonska regulativa o isplati triju minimalnih plaća za tvrtke u blokadi iz sredstava državne agencije”, rekao je i s tim u vezi pozvao Ministarstvo gospodarstva, posebice Upravu “3. maja”, koja je odgovorna, da zatraži isplatu triju minimalnih plaća. “Ako se to ne dogodi, imat ćemo zaposlene u ‘3. maju’, ali bez plaće, pa smo s tim u vezi išli s rebalansom proračuna čekajući rasplet situacije kako bismo mogli intervenirati ako bude potrebno”, dodao je.

PRIPREMLJENI SU PRIJEDLOZI

Istaknuo da županija ne može isplaćivati plaće, ali može intervenirati s određenom pomoći kroz gradove i općine i njihove programe, prema mjestu prebivališta.” U tom kontekstu smo pripremili neke prijedloge, o kojima ćemo odlučiti”, rekao je. “Red je da se ljudima koji su uplaćivali u proračune, a trećemajci su to činili, pomogne u teškoj situaciji, ali što i kako ne bih prejudicirao”, dodao je Komadina.

Podsjetio je da je javna rasprava za rebalans ovogodišnjeg proračuna završila, a javna rasprava za proračun za 2019. tek će početi.

U vezi s izradom proračuna za sljedeću godinu, Komadina je istaknuo je da pri izradi ima više nepoznanica, “ide porezna reforma koja se još nije dogodila, zatim prijenos poslova državne uprave u samoupravni djelokrug rada županije, što će, ako se dogodi, povući desetke milijuna kuna iz proračuna, a tu je i situacija u ‘3. maju'”.

(Hina)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC/ ml

Tagovi: 3. maj, plaće, rebalans proračuna, Zlatko Komandina,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE