Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Komšić: Uništavanje spomen-obilježja Hrvatima Briševa čin mržnje prema povratnicima

Komšić istaknuo kako  "ne razumije višedesetljetnu šutnju" dužnosnika koji sebe predstavljaju legitimnim predstavnicima Hrvata o zločinima

Objavljeno 28.05.2019
Antonela Verković

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije je u utorak osudio uništavanje spomen-obilježja Hrvatima ubijenim u selu Briševo kod Prijedora 1992. godine, nazvavši to “činom mržnje” usmjerenom protiv povratničke zajednice u Republici Srpskoj.

U priopćenju iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH podsjećaju kako je Briševo kod Prijedora simbol stradanja Hrvata na području današnje RS a riječ je o žrtvama a koje su pripadnici vojske bosanskih Srba ubili na početku agresije na BiH 1992. godine u sklopu projekta etničkog čišćenja Bošnjaka, i Hrvata, kao i ostalih građana nesrpske nacionalnosti s tih područja.

“Član Predsjedništva BiH Komšić je pozvao vlast i policiju RS-a da u najkraćem mogućem roku pronađu izvršitelje ovog nedjela. U protivnom, smatrat će da je ovo čin koji ima za cilj poslati poruku da Hrvatima nije mjesto u tome entitetu”, stoji u priopćenju.

Komšić je istaknuo kako se više nikada na ovim prostorima ne smiju ponoviti nikakvi masovni zločini dodajući kako “ne razumije višedesetljetnu šutnju” dužnosnika koji sebe predstavljaju legitimnim predstavnicima Hrvata o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima Prijedora.

(Hina)

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: briševo, rat, spomen-obilježja, Željko Komšić, zločin,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE