Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Krstičević: Ja sam ratnik, a Vidović me htio poniziti

Krstičević novinarima ustvrdio da mu nisu popustili živci, ali smatra da ga je "kao ratnika" Vidović htio poniziti

Objavljeno 16.01.2019
admin

Ministar obrane Damir Krstičević cijeli je dan mirno pratio aktualno prijepodne u Saboru, tijekom kojega je više puta potezana tema propale kupovine zrakoplova F-16 Barak od Izraela. No, kad mu je SDP-ov Franko Vidović na stol donio maketu zrakoplova, Krstičević pukao.

Nakon incidenta u sabornici u kojemu je bijesno bacio maketu aviona koju mu je pokušao uručiti Vidović, Krstičević je u srijedu u izjavi novinarima ustvrdio da mu nisu popustili živci, ali smatra da ga je “kao ratnika” Vidović htio poniziti.

“Bio sam vrlo smiren ali morate biti svjesni da sam ratni general, a sad sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, ja i cijeli tim Ministarstva obrane učinili smo sve da Hrvatska napokon dobije avion koji zaslužuje, da naši piloti dobiju takav avion. I nakon dvije godine žestokog rada dođe ti netko bez imalo poštovanja da stavi tu maketu”, rekao je Krstičević.

Priznao je kako njegova reakcija “na neki način nije bila način” ali, dodao je, “morate razumjeti, ja sam ratnik i od svojih ljudi tražim najbolje”.

Jasno je da mnogi ne žele uspjeh ovog projekta jer tako jača Hrvatska vojska, a onda i hrvatska država. Lako je kritizirati, pojasnio je svoju reakciju Krstičević dodavši kako se protiv njega vodi i druga kampanja, da je kao ratni zapovjednik odgovoran za neke zločine. I ja sam čovjek, poručio je.

“Mislim da je to ponižavanje, to nije sportski. Tako se, bez obzira na sve, ne radi s vojnikom”, ustvrdio je Krstičević dodavši kako on to ne bi nikad napravio Vidoviću, koji je također bivši vojnik.

Zar sam trebao donijeti maketu MIG-a 21

“Čvrsto kritiziram SDP, ali zar sam trebao donijeti maketu MIG-a 21? Nikad ne bih SDP-u donio maketu MIG-a 21, a znamo da ti avioni ne lete. Tko je za to odgovoran?”, pitao je ministar.

Upitan zašto u remontu MIG-ova od prije nekoliko godina traži opravdanje za vlastiti neuspjeh odgovorio je kako ne traži opravdanje za neuspjeh nego zbog “pritiska stanja borbenog zrakoplovstva i velike želje da se to pitanje riješi”.

“Cijelo sam vrijeme fokusiran na jačanje Hrvatske vojske. Žao mi je da u ovom koraku nismo uspjeli, ali idemo dalje”, poručio je.

Istaknuo je kako se ne osjeća utegom Vlade. “Zbog čega? Zbog toga što jačam hrvatsku vojsku? Jesam li trebao izabrati lošiju ponudu? Izabrali smo najbolju”, rekao je.

Što se tiče ratnog zrakoplovstva, Hrvatska nema boljih ljudi. Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljeni rat, zaključio je Krstičević.

(Hina)

Autor: Tamara Lemajić

Tagovi: damir krstičević, f-16 barak, nabava aviona,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE