Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Krstičević “skoknuo” do Kabula u posjet hrvatskim zračnim snagama

Krstičević je ponosan što hrvatski piloti i tehničari afganistanskim kolegama prenose znanja i iskustvo iz Domovinskog rata

Objavljeno 03.12.2018
Josipa Maksimović

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević, posjetio je hrvatske zračne snage u ponedjeljak u Kabulu,

Oni afganistanskim kolegama prenose svoja znanja i iskustvo, priopćeno je iz ministarstva obrane.

Ministar Krstičević je sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, general-pukovnikom Dragom Matanovićem, posjetio pripadnike 10. hrvatskog zrakoplovnog savjetničkog tima za obučavanje afganistanskih zračnih snaga u Kabulu.

“Drago mi je što hrvatski piloti i tehničari afganistanskim kolegama prenose svoja vrijedna znanja i iskustvo iz Domovinskog rata koje će im pomoći u razvoju sposobnosti. To je još jedna potvrda naše kvalitete i profesionalnosti, a težimo da Hrvatska postane centar izvrsnosti za obuku stranih pilota”, poručio je tom prigodom Krstičević.

Hrvatski savjetnički tim iz sastava 9. kontingenta sastavljen je od 10 vojnika – dva pilota, dva tehničara letača, dva zrakoplovna tehničara iz sastava ratnog zrakoplovstva i četiri pripadnika OS koji obavljaju zadaće “Guardian Angela” koje se odnose na prihvat, praćenje i zaštitu i izvlačenje savjetničkih timova u slučaju opasnosti tijekom provedbi njihovih zadataka.

Voditelj 10. hrvatskog zrakoplovnog savjetničkog tima pukovnik Tomislav Pušnik upoznao je ministra i generala Matanovića s radom Hrvatskog zrakoplovnog savjetničkog tima.

“S afganistanskim kolegama provodimo teorijsku obuku na zemlji i praktičnu obuku u zraku. Drago mi je što svoja iskustva iz Hrvatske možemo prenijeti Afganistancima. Mentoriramo ih kako se u što kraćem vremenu pripremiti za provedbu zadaće i kako što kvalitetnije provesti zadaću,” istaknuo je pukovnik Pušnik, dodaje se u priopćenju.

(Hina)

Tagovi: afganistan, kabul, krstičević,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE