Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Krstičević u zrakoplovnoj bazi Ramat David

Krstičevića je u Ramat Davidu primio zapovjednik izraelske baze u kojoj se nalaze tri eskadrile izraelskih F-16 višenamjenskih borbenih aviona

Objavljeno 03.07.2018
Alan Srčnik

Drugog dana službenog posjeta Izraelu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je zrakoplovnu bazu Ramat David na sjeveru Izraela, poručivši kako je vrlo važno da Izraelci hrvatskim pilotima i tehničarima prenesu vrijedna znanja i iskustva, priopćio je  u ponedjeljak MORH.

Krstičevića je u Ramat Davidu primio zapovjednik izraelske baze u kojoj se nalaze tri eskadrile izraelskih F-16 višenamjenskih borbenih aviona, a tamo je 9. travnja pukovnik Željko Ninić kao prvi hrvatski pilot poletio u izraelskom F-16, navodi se u priopćenju.

“Planirano je da izraelski F-16 iz ove baze dođu u Hrvatsku. Naš je san 2020. godine na hrvatskom nebu vidjeti dva aviona i nadam se da ćemo to ostvariti. Sada smo u fazi pripreme ugovora, selekcije pilota i tehničara koji će sljedeće godine krenuti na obuku u Izrael”, rekao je Krstičević.

Prijelaz s druge na četvrtu generaciju borbenih zrakoplova veliki je tehnološki iskorak za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Imamo mogućnost raditi s najboljima i vrlo je važno da nas Izraelci mentoriraju, da hrvatskim pilotima i tehničarima prenesu vrijedna znanja i iskustva, naglasio je hrvatski ministar obrane.

Pukovnik Ninić, koji je bio u Krstičevićevoj pratnji, također je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku ponovno doći u bazu koja je “dom izraelskih F-16-ica”, te što se nastavlja proces koji vodi zaključivanju ugovora i početku obuke osoblja na izraelskim višenamjenskim borbenim avionima F-16.

“Osobno i profesionalno sam vrlo sretan što sam dio ovog projekta. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Eskadrila borbenih aviona dobivaju izvrsno rješenje koje će zadovoljiti sve naše potrebe i mogućnosti. Naši piloti i tehničari jedva čekaju početak obuke i siguran sam da će ovaj avion ispuniti sva naša očekivanja”, kazao je Ninić.

(Hina)

Tagovi: 5-16, izrael, krstičević, ramat david,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE