Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Clickbait

Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova

Liberijski šef diplomacije Milton Findley predao je svom srbijanskom kolegi Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti

Objavljeno 21.06.2018
Alan Srčnik

Liberija je još jedna od zemalja koja je povukla priznanje neovisnosti Kosova, priopćeno je u srijedu u Beogradu.

Liberijski šef diplomacije Milton Findley predao je svom srbijanskom kolegi Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti koja će ostati na snazi sve dok traje dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

U noti se objašnjava da je Liberija priznala kosovsku neovisnost “temeljem saznanja kako Beogard nije spreman pregovarati o rješenju s južnom pokrajinom Kosovo”, ali  je danas u tijeku dijalog između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

“Imajući to u vidu, bilo je samo prikladno da Liberija zauzme stajalište koje omogućuje odgovarajuće rješenje za građane Srbije i pokrajine Kosovo”, a sukladno tome “Liberija poništava svoje priznanje Kosova”.

Nova odluka ostaje na snazi “sve do okončanja razgovora i pregovora pod pokroviteljstvom EU“, stoji u liberijskoj noti koju je medijima dostavilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

“Ono što danas radimo nije čudno, mi smo danas nova vlada, nova demokracija i pokušavamo uspostaviti partnerstva sa Srbijom. Potpisali smo ugovore i ti bilateralni sporazumi bit će korisni za oba naroda”, rekao je na tiskovnoj konferenciji liberijski šef diplomacije.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić naglasio je kako  se Srbija ponosi poviješću odnosa s Liberijom “iz vremena Jugoslavije i Pokreta nesvrstanih”, a sljedeće godine obilježit će šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.

“Mi baštinimo tradiciju dobrih odnosa s Liberijom i u tom smislu smo danas potpisali čitav niz sporazuma i dogovorili  se da pokušamo ‘resetirati’ odnose i uzajamno si pomagati”, izjavio je Dačić.

(Hina)

Tagovi: kosovo, liberija, srbija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE