Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Manifestacija Tesla&friends 2022. – Obilježavanje 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Udruga Nikola Tesla – Genij uz podršku partnera, pokrovitelja i sponzorao je i organizirao tradicionalnu manifestaciju Tesla&friends u povodu 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Objavljeno 14.07.2022
Dorotea Hajduković

U povodu 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle od 9. do 11. srpnja ove godine Udruga Nikola Tesla – Genij uz podršku partnera, pokrovitelja i sponzorao je i organizirao tradicionalnu manifestaciju Tesla&friends.

Prvog dana manifestacije 9. srpnja u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu s početkom u 12 sati održan je program demonstracije Teslinih pokusa, a u večernjim satima od 19 do 20 sati multidisciplinarna predstava „Magnetsko polje igre“. Istog dana na zagrebačkim fontanama već tradicionalno projiciran je lik Nikole Tesle. Kao uvod u manifestaciju Tesla&friends u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ 8. srpnja u večernjim satima mogla se pogledati predstava „Magnetsko polje igre“.

Na dan Teslinog rođenja 10. srpnja, održan je prigodan program kod spomenika Nikole Tesle u Zagrebu uz polaganje cvijeća u kojem su sudjelovali predstavnici udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, glazbenici Lela, Lucia i Joe Kaplowitz, a dodijeljene su i nagrade školarcima – mladim kreativcima koji su tijekom godine sudjelovali na radionicama u organizaciji Udruge. Program je završio performansom „Tesline bijele golubice“.

Istog dana u 19 sati u Hotelu Esplanade u Zagrebu uz svečani program obilježavanja obljetnice Teslinog rođenja i Dana Nikole Tesle održala se dodjela godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genija za budućnost“ u tri kategorije. Uz prigodne glazbene izvedbe Sandre Bagarić, Darka Domitrovića te Lele Kaplowitz i Joea Kaplowitza u sklopu svečanog programa održala se i kratka panel rasprava na temu Pametni i inovativni gradovi. U raspravi su sudjelovali Đuro Horvat, vlasnik i direktor tvrtke Tehnix, mr. sc. Tomislav Pokrajčić, suvlasnik i direktor tvrtke Jel-Tom, Ana Marija Sanader iz tvrtke Kristalna ideja i Snježana Turalija, GREENiKA poslovno savjetovanje.

Panel rasprava u Esplanadi uvod je u ovogodišnju konferenciju Tesla u Zagrebu koja se na temu Pametni i inovativni gradovi održala 11. srpnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Pokroviteljstvo organizaciji ovogodišnje manifestacije Tesla&friends dali su Predsjednik Hrvatskog sabora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora-Komora Zagreb, RIT Croatia, Institut Ruđer Bošković, Turistička zajednica Grada Zagreba, a medijsko pokroviteljstvo dali su Večernji list, TV Zapad i OTV.

Tagovi: Hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, nikola tesla, Tesla&friends,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE