Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Marić & Marić za nacionalni stadion – dva ministra podržavaju izgradnju!

Za ovim je plakao i pokojni kolega Tomislav Židak. Da li je vrijeme za novi nacionalni nogometni stadion konačno došlo?

Objavljeno 18.07.2018
Alan Srčnik

Za ovim je plakao i pokojni kolega Tomislav Židak. Da li je vrijeme za novi nacionalni nogometni stadion konačno došlo? Ministar Goran Marić, bivši nogometni sudac, kaže jest, a ministar Zdravko Marić dodaje – podržavam. Marić&Marić ‘kažu – Ajmoooo’!

Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je u srijedu da je izgradnja nacionalnog nogometnog stadiona potrebna i da se to mora napraviti što prije.

“Izgradnja nacionalnog stadiona ne samo da je realna, ona je potrebna. To se mora napraviti što prije i ako se tome ozbiljno pristupi za najkasnije tri godine stadion može biti završen”, izjavio je novinarima ministar Goran Marić uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH.
Proteklih dana mnogi su isticali da je od nacionalnog stadiona važnija izgradnja nogometne infrastrukture širom Hrvatske.
“Jedno ne isključuje drugo, i mora biti novca. Država potroši na mnoge stvari, često i nepotrebne. Samo malo racionalizacije i sve se to može financirati”, dodao je ministar državne imovine.
Na novinarski upit da li je pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu bilo mjesto u autobusu sa igračima prilikom svečanog povratka sa SP, ministar Goran Marić je odgovorio: “Pa kako ne bi bilo ako su ga igrači zvali”.
Ministar financija Zdravko Marić kazao je u srijedu da podržava ideju izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, ali da treba voditi brigu o poslovnoj i financijskoj održivosti, te o ulaganju u ukupnu sportsku infrastrukturu.

“Kao dužnosniku u Vladi nije na meni da promišljam o izgradnji nogometnog stadiona.

No, ja sam veliki sportski fanatik i mislim da je nešto toga tipa dobro, ali treba voditi brigu o poslovnoj i financijskoj održivosti, te o ulaganju u ukupnu sportsku infrastrukturu”, kazao je Marić novinarima uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH.

Zalaže se da djeca dobiju igrališta, da se educira i honorira trenere i cijeli kadar.

“U okviru mogućnosti takvih kakve jesu, trebaju se odrediti prioriteti. To je naša odgovornost kao Vlade, da prepoznamo koje su stvari prioritetne i gdje treba staviti naglasak. Imamo zdrav temelj za raspravu i za donošenje nekih konkretnih odluka, ne samo na valu ovih dobrih uspjeha, nego općenito”, naglasio je Marić.

Tagovi: marić goran, marić zdravko, nacionalni stadion,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE