Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Merkel kaže da je Europa korak bliže zajedničkom sustavu azila

Dogovor je opisala kao "pravi korak u pravom smjeru" s obzirom na to da u EU-u postoje velike podjele u pogledu migracija

Objavljeno 29.06.2018
Alan Srčnik

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je dogovor o migrantima postignut na summitu EU-a u petak ključan korak u smjeru zajedničke europske politike azila.

“Ovo što smo postigli ovdje zajedno možda je i više nego što sam očekivala”, kazala je Merkel novinarima na završetku summita.

“Nismo na kraju puta. Uvijek sam govorila da ovdje nećemo moći dogovoriti zajednički sustav azila. Ali što se više budemo slagali, bliže ćemo biti mogućem europskom rješenju. Vjerujem u to.”

Dogovor je opisala kao “pravi korak u pravom smjeru” s obzirom na to da u EU-u postoje velike podjele u pogledu migracija.

Merkel je kazala da će izvijestiti svoje koalicijske partnere, uključujući bavarske partnere iz CSU-a, o pojedinostima dogovora tijekom večeri.

Potvrdila je da je dogovorila bilateralne sporazume sa Španjolskom i Grčkom o zbrinjavanju migranata koji se iz tih zemalja upute u Njemačku, ali ne i s Italijom.

(Hina)

Tagovi: merkel,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE