Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Milijun navijača na Jelizejskim poljanama dočekalo svjetske prvake

Prema nekim procjenama na dočeku se okupilo možda i milijun ljudi, a na svečanom prijemu u predsjedničkoj palači bilo je 3,000 uzvanika

Objavljeno 17.07.2018
Alan Srčnik

Stotine tisuća navijača francuske nogometne reprezentacije pozdravilo je nove svjetske prvake na Jelizejskim poljanama u ponedjeljak dan nakon njihova dolaska iz Moskve gdje su u finalu sa 4-2 svladali Hrvatsku.

Prema nekim procjenama na dočeku se okupilo možda i milijun ljudi, a na svečanom prijemu u predsjedničkoj palači bilo je 3,000 uzvanika.
“Mi smo prvaci, mi smo prvaci!”, orilo se duž “najljepše avenije na svijetu” kako Francuzi vole zvati Jelizejske poljane.
Čitavu rutu kojom je prošao panoramski autobus koji je vozio nove svjetske prvake čuvalo je 2,000 policajaca i 400 redara, a ona je bila označena ogradom kako bi se autobus mogao nesmetano kretati.
Predsjednik Macron odlikovat će nogometaše najvišim francuskim odličjem, ordenom Legije časti. Točan datum uručenja ordena još nije poznat, a odluku je donio predsjednik. Istim su odličjem 1998. nagrađeni i tadašnji prvaci Svjetskoga nogometnog prvenstva, Francuzi, među kojima je bio aktualni izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps.
Orden francuskoga nacionalnog reda dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama kao priznanje za vojne ili civilne zasluge bez obzira na porijeklo, vjersku pripadnost ili mjesto rođenja (domovinu) primatelja u skladu s idejama Francuske revolucije pod uvjetom da je kandidat za odlikovanje privržen temeljnim idejama Francuske revolucije, a to su sloboda, jednakost i bratstvo.

(Hina)

Tagovi: doček francuza, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE