Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Most: Neovisni za Hrvatsku izdali ideale koji su im tobože svetinja

To je, navode iz Mosta, samo nastavak Bandićeve politike koja je rezultirala potpunom devastacijom zagrebačkog sporta u kojem više gotovo da nema zdravog sportskog kolektiva.

Objavljeno 31.05.2018
Alan Srčnik

ZAGREB, 31. svibnja 2018. (Hina) – Iz Mosta nezavisnih lista u četvrtak su nazvali političkom trgovinom i izdajom ideala to što je Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku jučer povukao vlastiti prijedlog s dnevnog reda sjednice zagrebačke Gradske skupštine u kojem se protivi preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub “Dinamo” u sportsko dioničko društvo prije nego što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori.

 

 

“U zagrebačkoj Gradskoj skupštini jučer je još jednom prikazana sva bijeda hrvatske politike u kojoj se radi sitnih interesa i trgovine izdaju čak i ideali koji su tobože svetinja.

Svjedoci smo iznenadnog obrata gospodina Hasanbegovića i njegovih Neovisnih za Hrvatsku koji su pod misterioznim okolnostima u sat i pol sami odustali od vlastitog predloženog zaključka”, navodi Most u priopćenju.

Iz Mosta kritični su bili i prema gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Gradonačelnik Bandić opet je pokazao da je mir za Mamićevu maksimirsku vrhušku i njihove mutne planove spreman platiti čak i dragocjenom pročelničkom pozicijom. Naime, kako bi Neovisne za Hrvatsku natjerao da povuku svoj amandman u kojem je stajalo da se Gradska skupština protivi davanju suglasnosti GNK Dinamu za korištenje gradskog stadiona u Maksimiru za potrebe preoblikovanja, Bandić im je velikodušno ponudio mjesto pročelnice za kulturu, na što su oni pristali, te će u njemu od sutra sjediti njihova gradska zastupnica Ana Lederer”, stoji u priopćenju.

To je, navode iz Mosta, samo nastavak Bandićeve politike koja je rezultirala potpunom devastacijom zagrebačkog sporta u kojem više gotovo da nema zdravog sportskog kolektiva.

“Žalosno je da je sada dobio neočekivane saveznike u ljudima koji su se predstavljali kao navijači i zaljubljenici u Dinamo. Bandić ne samo da kao počasni predsjednik GNK Dinama nije progovorio o masovnoj pljački stotina milijuna kuna, nego je očito odlučio aktivno pomagati da se ta pljačka nastavi”, tvrde u Mostu.

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev u priopćenju je zatražio da se hitno odredi novi datum glasanja o tom prijedlogu te da se sve stranke u Gradskoj skupštini javno i nedvosmisleno očituju podržavaju li sumnjivu i nezakonitu privatizaciju Dinama.

“I sam ću kao saborski zastupnik inzistirati da se zaustavi sramotni čin privatizacije koju vode ljudi što su gospodinu Mamiću pomagali u sramotnom otuđivanju preko 300 milijuna Dinamovih kuna, za što je optužen u procesima protiv organiziranog kriminala. Ratnih godina sumnjivi tipovi uzeli su nam tvornice koje su im političkom voljom darovane za jednu marku, a sada bi privatizirali i hrvatsku svetinju koju su netom temeljito opljačkali”, povodom najnovijih događanja priopćio je Marko Sladoljev.

Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku povukao je u srijedu s dnevnog reda sjednice prijedlog zaključka kojim se protive preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub “Dinamo” u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori, a dok se se raspravljalo o toj točki, pred Skupštinom se okupilo oko 40 navijača tog kluba.

“Kako je Povjerenstvo za profesionalne športske klubove Središnjeg državnog ureda za šport donijelo odluku kojom je u međuvremenu zaustavilo privatno preoblikovanje Dinama, u ime predlagatelja povući ćemo ovu točku dnevnog reda i staviti je na iduću skupštinsku sjednicu i na njoj ćemo tražiti od svih zastupnika da budu za”, kazao je u srijedu u ime Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku Krešimir Kartelo.

Klub zastupnika NHR u obrazloženju povučenog zaključka upozorava na netransparentnost izbornih postupaka u športskoj udruzi GNK Dinamo i smatra da se ne može sa sigurnošću utvrditi da postupak koji uprava Dinama želi provesti ima legitimaciju Dinamova članstva.

 

(Hina)

Tagovi: most, most nl,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE