Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Most: Pupovac neće otići iz koalicije, a Žalac loše radi svoj posao

‘To što joj se dogodilo s vozačkom dozvolom je samo indikativ kako se ponaša u svom Ministarstvu‘

Objavljeno 12.03.2019
Lucija Tokić

Most NL drži da Milorad Pupovac (SDSS) neće otići iz vladajuće koalicije, izjavio je u utorak saborski zastupnik te stranke Marko Sladoljev koji je sa zastupnicom Sonjom Čikotić opetovano prozvao ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac da loše radi svoj posao, te da je “nepodobna” dalje obnašati dužnost koja utječe na razvoj hrvatskog gospodarstva.

Pupovac neće otići iz vladajuće koalicije, on je, uz izuzetak premijera Tihomira Oreškovića, koji nije pristajao na njegove ucjene, bio uz svaku vlast, a osim toga “HDZ i SDSS su stranke blizanci i vrlo si pašu u koaliciji”, ustvrdio je Sladoljev na konferenciji za novinare u Saboru.

“On će, vjerojatno, otići par mjeseci prije izbora da nekako opravda koaliciju”, dodao je zastupnik, komentirajući špekulacije da Pupovčev nedolazak na sastanak vladajuće koalicije najavljuje njen kraj.

Žalac loše radi svoj posao

Podsjeća da je Most bio najžešći kritičar ministričinog rada, a za to što joj se dogodilo s vozačkom dozvolom koja je istekla prije tri godine, kaže da je “samo indikativ kako se ponaša u svom Ministarstvu”.

To je Ministarstvo je loše u povlačenju EU fondova, kaže Sladoljev i dodaje kako suze koje je prolila ministricu neće opravdati pred EU, jer se radi o vrlo bitnim novcima za hrvatsko gospodarstvo.

Ministričin rad oštro kritizira i zastupnica Čikotić, ističe da je aktualna Vlada “pala” i u privlačenju EU sredstava.

“Ostvarili su 2, 7 milijardi kuna manje od vlastitog plana, a kad je riječ o ugovorenim sredstvima, samo 17 posto od 10, 7 milijardi je ‘prešlo’ Breganu”, navela je.

Žalac je, ističe, nepodobna dalje obnašati dužnost koja utječe na razvoj gospodarstva, pokazala se nedovoljno stručnom da upravlja tako velikim sustavom, ona ne može u ime svih građana pregovarati novu financijsku perspektivu, jer ne može voditi brigu o valjanosti osobnih dokumenata.

Premijera Andreja Plenkovića je pozvala da “otvori oči i prestane gledati ružičastim naočalama”, da na čelo Ministarstva stavi osobu koja je spremna preuzeti odgovornost i pobrine se da Hrvatska dobije novac za koji plaćamo članarinu.

Čikotić je neizravno potvrdila da se u “ovom momentu” ne planira opoziv ministrice. “Znate kakva je trgovina u Saboru, u ovom momentu da se zahtjev za opoziv podnese – on neće uroditi plodom”, kazala je.

(Hina)

foto: HINA / Edvard ŠUŠAK/ es

Tagovi: marko sladoljev, most, sonja čikotić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE