Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Mostov izborni program pod sloganom “Zemlja borbe vrijedna”

Smatraju kako Hrvatska nije ravnopravna članica u EU zbog čega će tražiti iste prilike za naše ribare, poljoprivrednike, radnike, poduzetnike, znanstvenike i studente

Objavljeno 07.04.2019
Ivona Amidžić

Pod sloganom “Zemlja borbe vrijedna” Most nezavisnih lista u nedjelju je predstavio program za izbore za Europski parlament, građane su pozvali da izaberu “poštenu, čestitu, pravednu zemlju jednakih mogućnosti za sve”, a čelnik stranke Božo Petrov poručio je kako očekuju dva mandata.

“26. svibnja je dan kada građani mogu birati žele li Hrvatsku poštenu, čestitu i pravednu te zemlju koja je jednakih mogućnosti za sve”, poručio je Petrov rekavši i kako Most računa na dva mandata.

Građane je pozvao da 26. svibnja izaberu ljude koji će se stvarno boriti za interese Hrvatske, te da ne preskaču i ne zaboravljaju taj dan jer “Hrvatska je vrijedna borbe”.

“Izložili smo program od poduzetništva, gospodarstva, socijalne i zdravstvene politike, sigurnosti, poljoprivrede. Sve je to sadržano u programu sa konkretnim mjerama. Pozivam građane da uzmu program i točno vide za što ćemo se zalagati, a to je Hrvatska koja je borbe vrijedna, jednakih mogućnosti za sve, čestita i poštena. Na taj način u Europskom parlamentu želimo predstavljati takvu Hrvatsku”, kazao je Petrov.

Dvanaesti na listi, Miro Bulj, glasačima je poručio da će ovoga puta imati za koga glasati. Rekao je i kako su nas “hrvatske političke elite unijeli na koljenima u EU, gdje je dostojanstvo Domovinskog rata poniženo i gdje nisu zaštićeni hrvatski ribari, seljaci, te radnici, pa danas imamo dvije trećine Hrvatske prazne”.

Bulj: Na listi Mosta glasni kandidati

“Hrvatski narod ovaj put na listi Mosta ima prave kandidate koji će biti glasni. Ja to obećavam. Vrijeme je da netko u Bruxsselesu upali hrvatsko svjetlo jer inače je bolje da Hrvatska nije tamo na ovakav način na koji je do sada bila”, poručio je Bulj.

U programu među ostalim stoji kako imaju viziju EU u kojoj je više međudržavne suradnje, a manje birokracije, gdje je Hrvatska sigurna i ravnopravna, gdje je tržište u cijelom svijetu, a posao u Hrvatskoj. Hrvatsku vide kao mjesto u koje će se ulagati u budućnost, ali i što brže, više, te efikasnije koristiti EU fondovi i regionalni razvoj. U zdravstvu i socijali će se zalagati za promociju osjetljivosti i uključivosti, zalagat će se za reformu zajedničkih politika u poljoprivredi i ribarstvu, te da se o uvođenju eura odluči na referendumu.

Smatraju kako Hrvatska nije ravnopravna članica u EU zbog čega će tražiti iste prilike za naše ribare, poljoprivrednike, radnike, poduzetnike, znanstvenike i studente. Neće pristati na planirano smanjenje sredstava iz EU fondova već će tražiti povećanje za zemlje pogođene masovnim iseljavanjem. Iz europske blagajne će tražiti da se stimulira zapošljavanje u Hrvatskoj, umirovljenicima planiraju osigurati besplatnu i sigurnu energiju, borit će se protiv smanjenja financijske omotnice za naše poljoprivrednike i zemlju sačuvati od GMO- a.

Osim Bože Petrova na listi Mosta za EU izbore još su Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukry, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić i Miro Bulj.

(Hina)

Tagovi: božo petrov, eu izbori, EU parlament, izborni program, most,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE