Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Najmlađi student – dvanaestogodišnjak upisao medicinsku fiziku i biofiziku na sveučilištu u Meksiku

"Samo želim studirati, ako mi zatvore vrata, ući ću kroz prozor", citira UNAM dječaka iz Cuernavace

Objavljeno 04.08.2018
Antonela Verković

Velik je broj mladih genijalaca i uspješne djece, osvajali su nagrade i odlazili na natjecanja. Tako je palestinka Iqbal Al Assad postala najmlađa doktorica na svijetu – upisala je fakultet sa 14 godina, a doktorirala sa 20. Ovaj dječak iz Cuervnavace još je mlađi!

Naime, sa samo dvanaest godina položio je prijemni ispit i studirat će medicinsku fiziku i biofiziku na sveučilištu u glavnome gradu Meksika.

Carlos Antonio Santamaria Diaz bit će prvi student te dobi koji se upisao na Nacionalno autonomno sveučište u Meksiku /UNAM).

– Samo želim studirati, ako mi zatvore vrata, ući ću kroz prozor – citira UNAM Santamariju.

Dječak iz Cuernavace, 90 kilometara južno od meksičke prijestolnice, zapravo nije nepoznat sveučilištu jer je od 2015. surađivao u projektima analitičke kemije, biokemije i molekularne biologije.

Prijemni je bio težak jer “još nisam dobro savladao integrale” u matematici, priznao je Santamaria koji je kroz dosadašnje školovanje ‘protrčao’.

Santamaria je zaljubljenik u videoigrice i “student velikih kognitivnih sposobnosti, zaigran i sramežljiv”, opisao je UNAM najmlađeg brucoša.

 

(Hina)

Tagovi: fizika, meksiko, najmlađi student, student,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE