Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Navijačka groznica u Nižnji Novgorodu

"Malo nas je al' nas ima," uzvraćali su hrvatski navijači

Objavljeno 21.06.2018
Alan Srčnik

Nakon što su hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da ‘Vatreni’ igraju u domovini, iste slike gledamo i na ulicama Nižnji Novgoroda, ali ovoga puta dominiraju argentinski navijači.

“Vamos vamos Argentina”, odzvanja središtem Nižnji Novgoroda. Hrvatski navijači ne zaostaju u pjesmi i zabavi, ali ‘Gauča’ ima barem dvostruko više. Atmosfera u gradu je sjajna, a Rusi su oduševljeni zajedničkom ‘hrvatsko-argentinskom’ zabavom.

“Za Argentinu putujemo i na kraju svijeta, što je to 14.000 kilometara,” kazalo nam je društvo iz Buenos Airesa.

Prema pisanju ruskih medija, u Nižnji Novgorod je doputovalo možda i 20.000 Argentinaca, dok bi hrvatskih navijača moglo biti nešto više od pet tisuća.

“Malo nas je al’ nas ima,” uzvraćali su hrvatski navijači.

“Nema nas toliko kao u Kalinjingradu, ali smo jednako glasni,” kazao je Ante koji je na utakmicu doputovao s prijateljima iz Berlina.

Argentina je prvu utakmicu na prvenstvu igrala u Moskvi, koja je udaljena 480 kilometara, pa su njihovi navijači odmah nakon utakmice krenuli put Nižnija. Hrvatska je World Cup otvorila u Kalinjingradu, pa je većina HR-navijača stigla sinoć ili će doći na dan utakmice.

Argentince ne brine što su ‘Messi i društvo’ kiksali protiv Islanda odigravši 1-1 uvjereni kako će se protiv Hrvatske vratiti na pobjednički put. Niti hrvatski navijači nisu zabrinuti.

“Ako Argentina nije mogla pobijediti Island, kako će onda nas, uništit će ih Perišić i Rebić,” dodao je Mislav koji je na utakmicu potegnuo iz Karlovca.

Kao zagrijavanje za večerašnji okršaj “Vatrenih” i “Gauča” i navijači su odigrali svoju utakmicu i to na jednoj plaži uz veslački kanal na Volgi. Susret je prenošen na video zidu u Fan zoni u središtu grada na Minin i Požarski trgu.

Navijače su jedino neugodno iznenadile cijene pive, koji su oko 30 kuna čime su se tvrdnje kako će Nižnji biti jedan od najskupljih gradova na prvenstvu, pokazale točnim.

(Hina)

Tagovi: Nižnji Novgorod, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE