Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Nekretnine Glasa Istre u stečaju “na bubnju” dosuđene novom vlasniku

 Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre u stečaju vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću,

Objavljeno 10.07.2018
Antonela Verković

Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre u stečaju vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću, koji će nakon pravomoćnosti te odluke moći upisati pravo vlasništva.

Sudska odluka uslijedila je nakon prošlomjesečnog isteka elektroničke javne dražbe za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine. U zaključku o prodaji navodilo se da parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Isticalo se da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i stavlja u prijeboj svoju tražbinu, što je novi vlasnik Brkić i učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna te je sudskim rješenjem oslobođen plaćanje kupovnine u iznosu od 3,25 milijuna kuna.

Osim toga, na nekretninama je bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre, među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u ožujku podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre, u kojem se navodi da je na računu tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, pa će se provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu tvrtke.

U posljednjim  izvješćima stečajne upraviteljice navodilo se, osim prodaje nekretnina, da se u idućem razdoblju planiraju pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva – posljednje imovine Glasa Istre.

(Hina)

Tagovi: Glas Istre, stečaj, sud,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE