Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Clickbait

“Nema dvojbe” da se Rusija nastojala miješati u izbore u SAD-u, smatraju senatori

"Nakon pomnog razmatranja naše je osoblje zaključilo da su zaključci obavještajne zajednice bili točni", rekaoc je senator Mark Warner.

Objavljeno 23.05.2018
Alan Srčnik

WASHNGTON, 16. svibnja 2018. (Hina/Reuters) – Čelnici Odbora za obavještajne poslove senata SAD-a u srijedu su rekli da s slažu s ocjenama obavještajnih agencija da se Moskva nastojala miješati u izbore 2016. kako bi povećala izglede da Donald Trump postane predsjednik SAD-a.

“Nema dvojbe da je Rusija poduzela napore bez presedana da se uplete u naše izbore 2016.”, rekao je predsjednik odbora, republikanac Richard Burr, u zajedničkoj izjavi s vodećim demokratom odbora nakon saslušanja iza zatvorenih vrata.

“Nakon pomnog razmatranja naše je osoblje zaključilo da su zaključci obavještajne zajednice bili točni”, rekaoc je senator Mark Warner.

“Ruska nastojanja bila su opsežna, sofisticirana, i osobno naređena od predsjednika Vladimira Putina kako bi se pomoglo Donaldu Trumpu i naštetilo Hillary Clinton”, rekao je Warner.

Na saslušanju su svjedočili bivši direktor nacionalne obavještajne zajednice James Clapper, bivši direktor CIA-e John Brennan i bivši čelnik Nacionalne agencije za sigurnost Mike Rogers. Bivši ravnatelj FBI-ja James Comey, kojega je Trump otpustio, bio je pozvan ali se nije pojavio na saslušanju.

Senatski Odbor za obavještajne poslove preuzeo je jednu od tri glavne istrage ruskog djelovanja na izborima 2016., zajedno s Odborom za obavještajne poslove Predstavničkog doma i senatskim Odborom za pravosuđe.

(Hina)

Tagovi: američki izbori, senat,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE