Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Nema opasnosti od poplave na potresom stradalom području, vodostaji u opadanju

Službe Hrvatskih voda obišle su puknuća na nasipu uz Savu na sisačkom području kako bi se utvrdila šteta nastala u razornom potresu. 

Objavljeno 02.01.2021
Darija Kovačić

Nema opasnosti od poplave na sisačkom i petrinjskom području, vodostaji su od noćas u laganom opadanju i opadat će idućih dana, rekla je u subotu za HTV voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Sisku Tatjana Dovranić Kardeš.

Službe Hrvatskih voda obišle su puknuća na nasipu uz Savu na sisačkom području kako bi se utvrdila šteta nastala u razornom potresu.
“Privremene sanacije će se raditi po prioritetima i kritičnostima svake pojedine dionice, a konačne sanacije nasipa će se raditi tek u povoljnijim vremenskim uvjetima nakon detaljnih istražnih radova i kvalitetnih tehničkih rješenja”, izvijestila je Dovranić Kardeš.

Inače, zbog oštećenja savskih i kupskih nasipa uzrokovanih potresom, Hrvatske vode su 30. prosinca donijele odluku o uvođenju izvanrednih mjera obrane od poplava na zaštitnim vodnim građevinama na području Sisačko-moslavačke županije, za potrebe nastavka pregleda nasipa i početka njihove sanacije.

(Hina)

Foto: arhiva

Tagovi: hrvatske vode, kupa, nasip, poplava, potres,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE