Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Nikiju Laudi transplantirana pluća – idući dani su presudni

Austrijski mediji otkrivaju da će Laudin život visiti o koncu idućih nekoliko dana jer se ne zna kako će tijelo reagirati na transplatirana pluća.

Objavljeno 03.08.2018
Antonela Verković

U bečkoj bolnici transplantirana su pluća Nikiju Laudi, legendi Formule 1 kojeg ni stravična nesreća 1976. nije spriječila da osvoji tri naslova svjetskog prvaka i kasnije postane “veliki igrač” u zračnom prijevozu.

Lauda je operiran u četvrtak u Općoj bolnici u Beču gdje je prebačen s ljetovanja na Ibizi zbog plućnog virusa.

U priopćenju za javnost koje je uputila Laudina obitelj navodi se da je zahvat uspješno izveden te da je obitelji potreban mir zbog ovakve situacije. Njemački i austrijski mediji otkrivaju da će Laudin život visiti o koncu idućih nekoliko dana jer se ne zna kako će tijelo reagirati na transplantirana pluća.

Ako na svijetu postoji osoba za koju bi se moglo reći da je “poput Feniksa ustao iz pepela”, onda je to on, pa tako i u ovoj nestabilnoj situaciji.

U nesreći 1. kolovoza 1976. dok je svoj Ferrari vozio 220 kilometara na sat na stazi Nurburgring u Njemačkoj, više od minute bio je zarobljen je gorućem bolidu prije nego što su ga izvukla trojica vozača.

Otrovni plinovi koje je tada udahnuo trajno su mu oštetili pluća.

Bubrezi su mu transplantirani 1997. i 2005. godine.

(Hina)

Tagovi: Niki Lauda, transplatacija pluća,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE