Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Obiteljski klan varao socijalne službe

Izvukli preko 200.000 eura

Objavljeno 27.03.2019
Lucija Tokić

Više od 500 pripadnika policije i carine izvršilo je u srijedu na sjeveru Njemačke raciju protiv članova jednog poljskog obiteljskog klana kojem se predbacuje niz prijevara njemačkog socijalnog sustava, krivotvorenje dokumenata i trgovanje ljudima.

U raciji je pretraženo preko 13 objekata na području sjeverne Njemačke. Pripadnici jedne velike obitelji iz Poljske osumnjičeni su da su od socijalnih službi prijevarama izvukli preko 200.000 eura tako što su više puta s lažnim poljskim ispravama prijavljivali boravak u Njemačkoj i tako primali višestruke socijalne povlastice.

Obitelj se također sumnjiči za prisiljavanje radnika iz Poljske na rad u Njemačkoj i prijevare osiguranja lažiranim prometnim nesrećama.

U današnjoj akciji je uhićeno četvero osoba. U kratkom priopćenju policije je naznačeno kako je današnjoj akciji prethodila „višemjesečna istraga“.

Do sada su u Njemačkoj u više navrata otkrivene prijevare socijalnih službi, koje su izvele bande iz istočne Europe, prije svega Rumunjske i Bugarske.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: klan, obitelj, prijevare, socijalna služba,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE