Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Odobrena europska sredstva za korištenje WC-a nakon zagrebačkog potresa

Odobrenim sredstvima nadoknadit će se troškovi nastali zbog najma i održavanja eko WC kabina i sanitarnih kontejnera...

Objavljeno 15.02.2022
Ivona Amidžić

Nešto manje od 80.000 kuna bespovratnih europskih sredstava odobreno je Ravnateljstvu civilne zaštite, koje će tim novcem nadoknaditi troškove nastale najmom i održavanjem eko WC kabina i sanitarnih kontejnera korištenih nakon zagrebačkog potresa.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je 79.351 kunu bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobreno temeljem prijave za operaciju “Pružanje logističke potpore u aktivnostima pružanja pomoći stanovništvu pogođenom potresom”.

Projektna prijava izrađena je temeljem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke.

Odobrenim sredstvima nadoknadit će se troškovi nastali zbog najma i održavanja eko WC kabina i sanitarnih kontejnera korištenih za aktivnosti službi spašavanja i osiguranja privremenog smještaja stanovništva, kao i troškovi nabave materijala potrebnog za rad operativnih snaga.

Stotinjak pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb Ravnateljstva civilne zaštite je 22. ožujka podiglo šatorsko naselje za 500 osoba te je provelo žurnu nabavu opreme i materijala za rad kako bi se spriječile daljnje štete na objektima i imovini te osigurali sigurni uvjeti, napominje Ravnateljstvo civilne zaštite.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: covid, koronavirus, potres, WC,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE