Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Osim Uljanika, štrajk počeo i u 3. maju

Plaća i dalje nema, postupak mirenja nije uspio i s obzirom na to - radnici su započeli štrajk koji će trajati dok se ne isplate plaće!

Objavljeno 22.10.2018
Antonela Verković

Predsjednik Štrajkaškog odbora u “3. maju” Veljko Todorović izjavio je u ponedjeljak da postupak mirenja u tom brodogradilištu nije uspio, da rujanske plaće nisu isplaćene te da su radnici od danas opet u štrajku koji će trajati dok se ne isplate plaće.

Danas je bio zadnji dan mirenja, koje je počelo prošlog tjedna, ali ono nije uspjelo, pa su sindikati “3. maja” odlučili početi štrajk, rekao je. Dodao je da će sutra u krugu brodogradilišta biti održan skup radnika na kojemu će odlučiti o daljnjim akcijama.

Predstavnici radnika “3. maja” i prošlog su tjedna pozivali sve vjerovnike – kooperante i dobavljače da na jedan dan deblokiraju račun tog brodogradilišta. Isticali su da će 24. listopada biti 61. dan neprekidne blokade računa te da će s time biti ispunjeni uvjeti za pokretanje stečaja koji u “3. maju” žele izbjeći.

Todorović je danas još rekao kako su predstavnici radnika iz Uprave dobili čvrsta obećanja da se radi na deblokadi računa te da će se vidjeti hoće li to biti uspješno.

Nadozorni odbor “3. maja” u petak je Upravi dao suglasnost da od Uljanika naplati zadužnicu oko 550 milijuna kuna s pripadajućim kamatama. Riječ je o pozajmici koju je “3. maj” bio odobrio Uljaniku.

(Hina)

FOTO:  FaH/ Miljenko KLEPAC/ ua

Tagovi: 3. maj, plaće, štrajk,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE