Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Otac koji je bacio djecu s prvog kata bio je ubrojiv i prijeti mu dugi zatvor

Određen mu je istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutačno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegova odvjetnika saznaje se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu

Objavljeno 17.05.2019
Lucija Tokić

Otac koji je 28. veljače bacio četvero svoje djece s prvog kata kuće u Pagu, s visine od šest metara, u tom je trenutku bio ubrojiv, utvrđeno je vještačenjem, objavio je u petak Jutarnji list.

Podsjećaju da je odmah nakon monstruoznog čina otac prošao pokraj djece i otišao se prijaviti u policiju, gdje je samo izjavio: “Bacio sam djecu s balkona”. Od tada, tijekom cijelog se postupka branio šutnjom.

Istraga je zaključena i za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru rekao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, navodi dnevnik.

Državno je odvjetništvo nakon dva i pol mjeseca okončalo istragu četverostrukog pokušaja teškog ubojstva vlastite djece, a u sklopu istrage ispitana su četiri svjedoka, među kojima i supruga osumnjičenog 54-godišnjaka. Presudnu ulogu je u sklopu izvođenja dokaznih radnji imalo kombinirano psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje.

Konzilij liječnika je utvrdio da počinitelj, dakle okrivljenik u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, izjavio je Berović.

Inače, 54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutačno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegova odvjetnika saznaje se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu, ističe Jutarnji list.

Bude li podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice izjavio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru. Pojasnio je da su za četverostruki pokušaj ubojstva propisane kazne zatvora do 40 godina, donosi dnevnik.

(Hina)

foto: HINA/ ua

Tagovi: otac, Pag,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE