Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Panenić: U stočarstvu imamo tragediju

Opisujući "tragediju koju imamo u stočarstvu", Tomislav Panenić (Most) upozorio je kako nam proizvodnja pada i kako je pitanje koliko ćemo u budućnosti biti sposobni brinuti se o kvaliteti hrane ...

Objavljeno 21.09.2018
Alan Srčnik

Prijedlog zakona o uzgoju domaćih životinja, čiji je cilj jačanje uzgojnih stočarskih organizacija i udruženja, poslužio je u četvrtak navečer saborskim zastupnicima da upozore na sumorno stanje u hrvatskom stočarstvu.

Opisujući “tragediju koju imamo u stočarstvu”, Tomislav Panenić (Most) upozorio je kako nam proizvodnja pada i kako je pitanje koliko ćemo u budućnosti biti sposobni brinuti se o kvaliteti hrane. Ovaj je zakon ispunio ‘zadaću’, Europska komisija nas neće progoniti, dobit ćemo ‘peticu’, no što će biti s uzgajivačima, pitao se zastupnik, tumačeći da se zakonom osigurava provedba EU uredbe.

Revolucija ne samo da jede svoju djecu, pojela je i stoku, zaključio je Panenić, te razočarano primjetio kako tek rijetki zastupnici nazoče raspravi o zakonu.

Tu razočaranost i zabrinutost za domaće stočarstvo dijeli i Josip Križanić (HDZ), dok Miro Bulj (Most) poručuje da predloženi zakon ne štiti ništa, ne donosi ništa hrvatskom seljaku i ne znači ništa za uzgajivače.

U fokusu novog zakona su uzgajivači i njihova udruženja koja ćemo nastaviti osnaživati, ustrajao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Potvrdio je da se zakonom osigurava provedba EU uredbe i dodatno regulira uzgoj i trgovina unutar stočarskog sektora, kao i vođenje katastra pčelinjih paša.

(Hina)

Foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Tagovi: most nl, panenić, stočarstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE