Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Petorica uhićena u vezi sa spektakularnom pljačkom u zračnoj luci u Tirani

Ukrali milijune eura koji su trebali biti prevezeni u Beč

Objavljeno 24.04.2019
Lucija Tokić

Albanska policija je u utorak priopćila da je uhitila petoricu osumnjičenika u istrazi o spektakularnoj pljački na pisti zračne luke Majke Tereze u Tirani, u kojoj su ukrali milijune eura koji su trebali biti prevezeni u Beč letom Austrian Airlinesa.

Albanska policija prvo je izvijestila o uhićenju četvorice muškaraca u dobi od 25 do 38 godina, a poslije je objavila informaciju o uhićenju pete osobe, muškarcu koji se vratio u Albaniju nakon bijega u Bugarsku.

Jedan od pljačkaša, poznati kriminalac o kojemu su mediji pisali kao o vođi skupine, ubijen je tijekom samog incidenta u okršaju s policijom.

Albanski mediji pišu da je od 6 do 10 milijuna eura ukradeno u toj munjevitoj akciji, koja se dogodila  9. travnja, a trajala je manje od pet minuta. Policija nije navela je li novac pronađen.

Radi se o novcu koji strane banke iz Albanije prebacuju u Beč, a u posljednje tri godine dogodile su se najmanje dvije slične pljačke.

Spektakularna pljačka kao iz hollywoodskih filmova potaknula je oštru kritiku sigurnosnih uvjeta u zračnoj luci Rinas, kojom upravlja kineski koncesionar.

Trojica pljačkaša preobučeni u vojnike ušli su na aerodrom Majke Tereze na ulaz rezerviran za vatrogasce i ukrali novac za vrijeme njegova ukrcaja u zrakoplov.

Policija je krenula u potragu za njima i jednog je ubila.

Glasnogovornica Austria Airlinesa Tanja Gruber rekla je da putnici i posada ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: pljačka, Tirana, zračna luka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE