Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Plenković zadovoljan EK-ovim prognozama rasta hrvatskog gospodarstva

Mislim da nam je to svima poticaj da radimo još više i da dalje rasterećujemo hrvatske poduzetnike koji najviše doprinose rastu našeg gospodarstva, posebno našim izvoznicima", rekao je Plenković u Helsinkiju

Objavljeno 08.11.2018
Marko Leskovar

Premijer Andrej Plenković izrazio je u četvrtak zadovoljstvo jesenskim ekonomskim prognozama Europske komisije (EK), koja je podigla procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 2,8 posto, s prethodnih 2,6 posto, a za sljedeću godinu na 2,8 posto, s prethodne procjene od 2,5 posto.

“Mislim da je to jako dobro. To su rezultati trendova iz drugog kvartala ove godine i pokazuje da smo doista održali taj trokut fiskalne konsolidacije, poticaja rasta i investicija, odgovorne politike. Mislim da nam je to svima poticaj da radimo još više i da dalje rasterećujemo hrvatske poduzetnike koji najviše doprinose rastu našeg gospodarstva, posebno našim izvoznicima”, rekao je Plenković u Helsinkiju, gdje je sudjelovao na kongresu Europske pučke stranke.

“Stoga smo između ostaloga bili u Kini u proteklih nekoliko dana, gdje je predsjednik Xi Jinping otvorio jednu novu stranicu kineske trgovinske politike nakon nekoliko godina izrazito strelovitog gospodarskog razvoja. On je na konferenciji u Šangaju poslao poruku da žele uvoziti iz Hrvatske, to je šansa za hrvatske kompanije. Drago mi je da je HGK doveo veliki broj hrvatskih gospodarstvenika u Šangaj, gdje sam otvorio ured HTZ-a, da gledamo na globalno tržište kao šansu za razvoj hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković.

Tagovi: helsinki, plenković,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE