Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Počelo zaprimanje zahtjeva za uklanjanje i izgradnju objekata na području Banovine

"To je snažan zaokret i iskorak koji smo učinili u ovom trenutku kako bismo olakšali podnošenje zahtjeva, odnosno smanjili maksimalno pritisak na građane"

Objavljeno 22.02.2021
Ivona Amidžić

U Petrinji je u subotu počeo s radom ured za zaprimanje zahtjeva za uklanjanje i izgradnju objekata na potresom pogođenom području, a na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji su i mobilni timovi koji obavljaju isti posao.

Početak rada ureda Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i mobilnih timova u Petrinji je predstavio voditelj Stožera za sanaciju šteta nastalih u potresu ministar Tomo Medved.

“Danas smo i na teren poslali dva mobilna tima u Strašnik i u Pecki. Počeli smo raditi i radit ćemo dok god svi građani ne predaju zahtjeve”, rekao je Medved i najavio da će uredi idućih dana biti otvoreni u Sisku i u Glini.

“Ako se radi o obnovi objekta koji ima zelenu oznaku, da je oštećen samo dimnjak ili oznaku žuto, a osoba želi obnavljati u svojoj organizaciji, podnosi se zahtjev za povrat sredstava ili ako želi da se obnovi u organizaciji Republike Hrvatske, također to može obaviti ovdje, ” rekao je Medved ispred petrinjskog ureda.

Tomo Medved je ponovio da građani, osim u uredima ili preko mobilnih timova po okolnim naseljima Petrinje, Gline i Siska  zahtjeve mogu podnositi putem sustava e-Obnova te preporučenom poštom na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar je rekao i da su pojednostavnili proceduru jednostavnim obrascima koji su tako kreirani da osoba u ured dolazi samo s osobnom iskaznicom, bez prikupljanja bilo kakvih podataka, jer kako je rekao ,sve ostale pokazatelje, sve ostale evidencije naše službe povlače iz službenih baza podataka.

“To je snažan zaokret i iskorak koji smo učinili u ovom trenutku kako bismo olakšali podnošenje zahtjeva, odnosno smanjili maksimalno pritisak na građane, smanjili administrativno prikupljanje dokumenata, dakle maksimalno koristimo raspoložive baze podataka”, istaknuo je Medved na Trgu Matice Hrvatske 18 u Petrinji gdje se zahtjevi primaju svakim danom.

Sve informacije, kontakte i adrese građani mogu i vidjeti na web stranicu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine https://mgipu.gov.hr/vijesti/obnova-zgrada-ostecenih-potresom-na-podrucju-sisacko-moslavacke-karlovacke-i-zagrebacke-zupanije/11384

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: Banovina, objekti, potres, Sisačko-moslavačka županija, uklanjanje, zahtjeli,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE