Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Pogledajte kako je Miro Bulj doveo do ludila glavnog Plenkovićevog poslušnika, Tomislava Sokola!

„Vi ste se dodvoravali predsjedniku Srbije Vučiću koji je zajedno s vama u europskoj Pučkoj stranci“

Objavljeno 17.04.2019
Lucija Tokić

Na sučeljavanju kandidata za Europski parlament na TV Večernji još se jednom potvrdilo kako za razgovor s Mirom Buljem treba imati jake argumente ukoliko se želi progurati nešto što Miro Bulj ne doživljava kao dobrobit za Republiku Hrvatsku ili nešto što neće popraviti životne uvjete malog čovjeka, radnika i poljoprivrednika koji svojim rukama zarađuju kruh za obitelj.

Pa se na kraju dogodilo da voditeljica mora intervenirati i omogućiti hadezeovcu Tomislavu Sokolu da makar i bez argumenata dođe do riječi. Naravno, na drugoj strani bio je Miro Bulj, sam, jasan i izravan, kao uvijek.

„Vi ste se dodvoravali predsjedniku Srbije Vučiću koji je zajedno s vama u europskoj Pučkoj stranci“, neumoljiv je Miro Bulj.  Argumentacija HDZ-ovog Sokola svela se na tvrdnju kako to nije istina. „Hrvatska mora biti suverena i Most se zalaže da imamo svoju vojsku, hrvatsku vojsku, a ne europsku, za što se zalažu pučani s Junckerom i Tajanijem, a koje podupire HDZ“, nastavio je.  Sokolova argumentacije opet je bila na razini „nije istina, nije istina“.

„Hrvatski je narod ušao u Europsku uniju na koljenima, morali smo locirati, uhititi, procesuirati i transferirirati ne jednog nego sve hrvatske generale, a dokumente ste za njima slali sa šleperima. Klanjali ste se Carle del Ponte kao da je božanstvo…“, pojašnjavao je Miro Bulj Sokolu dijelove novije hrvatske povijesti koju Sokol sigurno vidi drukčijom, ali nije mogao svoju verziju argumentirati na način koji bi Bulj akceptirao. Pa opet mora intervenirati voditeljica.

„Nije trebalo otvarati 23. poglavlje dok se ne riješi pitanje nestalih osoba, o čemu sam jedini izravno postavio pitanje Vučiću kad ga je predsjednica s crvenim tepihom dočekala u Zagrebu. Veliki je problem je pitanje ratne odštete, a posebno nam je važno da hrvatska nacionalna manjina bude zaštićena u Srbiji kao što je zaštićena njihova kod nas“, bio je jasan Bulj, napomenuvši također kako u Bosni i Hercegovini hrvatski narod mora imati  ista prava kao i druga dva naroda.

(plaćena promocija)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Miro Bulj, sučeljavanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE