Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Poznaniku ukrao kreditne kartice pa ga oštetio za 10 tisuća kuna

Kupovao u klasičnim i internetskim trgovinama

Objavljeno 10.05.2019
Lucija Tokić

Državljanin Bosne i Hercegovine osumnjičen je da je poznaniku ukrao kreditnu karticu koju je koristio u više klasičnih i internetskih trgovina, a nedugo nakon što mu je kartica oduzeta u jednoj trgovini uspio je preuzeti novu karticu s tajnim PIN-om iako je glasila na oštećenog poznanika.

Osumnjičenog 29-godišnjaka terete da je u ožujku, u ulici Gaj s unaprijed pripremljenim planom iz novčanika u nezaključanoj sobi ukrao kreditnu karticu 34-godišnjem poznaniku.

Potom ju je u deset slučajeva upotrijebio za kupovinu u internetskim trgovinama, trgovinama prehrambenih artikala, ljekarnama i na drugim mjestima, dok mu je osam puta odbijena.

Oštećeni muškarac je krajem ožujka poništio karticu pa su zaposlenici u trgovini u Škorpikovoj ulici, nakon odbijene transakcije, od osumnjičenika oduzeli ukradenu karticu.

No, početkom travnja, također u ulici Gaj 29-godišnjak je uspio preuzeti poštansku pošiljku koja je glasila na oštećenog, a u kojoj se nalazila nova kreditna kartica s tajnim PIN-om. Prilikom preuzimanja pošiljke krivotvorio je potpis oštećenika, dok je dostavljača doveo u zabludu, koristeći se ranije prikupljenim osobnim podacima 34-godišnjaka.

Prevarant je u novom ciklusu karticu iskoristio osam puta, krivotvoreći potpis svoje žrtve.

Terete ga za niz kaznih djela, od računalnih prijevara i krivotvorenja isprava do nedozvoljene uporabe osobnih podataka i povrede tajnosti pisama kojima je poznanika oštetio za 10 tisuća kuna.

(Hina)

foto:

Tagovi: kreditne kartice, poznanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE