Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Predsjednica Republike pomilovat će Luksetića čim dobije izvješće Ministarstva pravosuđa

Pomilovanje bi moglo uslijediti isti dan kad zaprime izvješće Ministarstva pravosuđa, navode iz Ureda predsjednice

Objavljeno 28.01.2019
Tamara Lemajić

Iz Ureda predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak je potvrđeno da će procedura pomilovanja Huanita Luksetića biti riješena vjerojatno isti dan nakon što od Ministarstva pravosuđa dobiju izvješće o cijelom slučaju.

“U skladu sa Zakonom o pomilovanju (NN broj: 175/03) predsjednica će pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa, što ne dovodi u pitanje odluku predsjednice o pomilovanju Huanita Luksetića”, objavljeno je iz Ureda predsjednice.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jutros je za N1 potvrdio da je na adresu Ministarstva stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te će izvješće u najkraćem mogućem roku biti proslijeđeno predsjednici Republike. U njenom uredu, pak, navode kako bi pomilovanje moglo uslijediti isti dan kad zaprime izvješće Ministarstva pravosuđa.

Predsjednica Republike u nedjelju je najavila da će pomilovati Lukestića, pravomoćno osuđenog na dvije godine zatvora za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje. Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, u svojoj je obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja koje ublažava simptome njegove bolesti.

U Ministarstvu pravosuđa doznaje se da, među ostalim, trebaju pribaviti mišljenje nadležnog Centra za socijalnu skrb, s obzirom da Luksetić nije na izdržavanju kazne te dokumentaciju s nadležnog suda.

(Hina)

Tagovi: huanito luksetić, pomilovanje, predsjednica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE