Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

WAG

Preminula jedna od Bondovih djevojaka

Tania Mallet proslavila se ulogom u "Goldfingeru" glumeći sa Sean Conneryem

Objavljeno 01.04.2019
Lucija Tokić

Britanska glumica Tania Mallet najpoznatija po ulozi Tilly Masterson, djevojke James Bonda (Sean Connery) u “Goldfingeru” umrla je u 77. godini života, piše Daily Mail.

Mallet se kao 16-godišnjakinja počela baviti manekenstvom i postala jedna od poznatjih mankenki kasnih 1950-ih i ranih 1960-ih.

Javnosti je malo poznato da je Maller prva rođakinja oskarovke Helen Mirren koja je jednom izjavila da joj je “san” glumiti zlikovku u Bondu.

Iako je njezin jedini poznati glumački uspjeh bio onaj iz Goldfingera 1964., Tania je svojom pojavom ostavila snažan dojam na Bondove obožavatelje.

Nakon “Goldfingera” odlučila je se vratiti svome “prvom pozivu” – manekenstvu.

“Snimanje je bilo zanimljivo iskustvo, ali mi je uvijek bilo ugodnije u malom studiju s fotografom i njegovim pomoćnikom”, rekla je Tania jednom prilikom.

No, upravo joj je manekenstvo bilo “karta” za filmsku ulogu u “Goldfingeru”. Nakon što je vidio njezine fotografije, producent Cubby Broccoli pozvao ju je na audiciju, ali za film “Iz Rusije s ljubavlju” iz 1963., no ulogu Bondove djevojke Tatjane Romanove tad je dobila Talijanka Daniela Bianchi (77).

Samo dan ranije preminuo je i glumac Shane Rimmer koji je također glumio u Bondovim nastavcima – “Samo dvaput se živi”, “Dijamanti su vječni”, “Špijun koji me volio” što ga je učinilo jednim od istaknutijih glumaca u franšizi.

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: bondova djevojka, james bond, Tania Mallet,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE