Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Pupovac: Izbori za manjinska vijeća održavaju se u potpunoj informativnoj šutnji

'Kao da ih nema'

Objavljeno 02.05.2019
Lucija Tokić

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nositelj liste za izbore za Europski parlament Milorad Pupovac izvijestio je novinare kako je na sjednici Savjeta za nacionalne manjine RH bilo govora o izvještaju za prošlu godinu, o programima za iduću godinu, te kako se raspravljalo o izborima za manjinska vijeća koja se održavaju u potpunoj informativnoj šutnji kao da ih nema.

“Raspravljalo se o izborima za manjinska vijeća koja se održavaju u potpunoj informativnoj šutnji kao da ih nema i konstatirali smo činjenicu da takav odnos državnih institucija naprosto pogoduje tome da su ti izbori prepušteni samim nacionalnim manjinama”, rekao je Pupovac novinarima.

Također, dodao je, “na Savjetu je bilo riječi i o određivanju gdje će biti biračka mjesta, kakav će biti sastav biračkih odbora i propisivanja uvjeta u kojima će se izbori održavati npr. da nema dvojezičnih listića na kojima će pisati i na hrvatskom jeziku na latiničnom pismu i na jeziku nacionalnih manjina”. Pupovac smatra kako je takvu situaciju potrebno promijeniti.

“Izbornici manjina moraju biti obaviješteni, moraju biti ohrabreni i Vijeća moraju dobiti adekvatan status, trebaju biti priznata kao važan dio manjinske samouprave koji surađuje sa lokalnom, regionalnom i općenito sa samoupravom u Hrvatskoj”, mišljenja je predsjednik SDSS-a.

Za sutra je najavio kako će reći nešto više o plakatima u Splitu gdje su preko predizbornih slogana SDSS-a ispisani ustaški simboli.

Upitan pak zašto jučer nije bio na misi u Okučanima odgovorio je kako je tamo bio Boris Milošević, jer je on morao biti na drugom mjestu.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: manjine, milorad pupovac,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE