Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Clickbait

San Francisco prvi put izabrao crnkinju za gradonačelnicu

Prošlog mjeseca je LaToya Cantrell postala prva crnkinja koja je izabrana za gradonačelnicu New Orleansa

Objavljeno 15.06.2018
Alan Srčnik

London Breed, nova gradonačelnica San Francisca, bit će prva crnkinja koja će upravljati tim gradom i prva žena na čelu tako velikog grada u Sjedinjenim Državama.

London Breed (43), predsjednica gradskog vijeća tog demokratskog uporišta, vodila je kampanju ističući svoje skromno podrijetlo i obećavši da će se boriti s ozbiljnom krizom stambenog prostora i beskućništva u tom gradu u kojemu veliku većinu čine bijelci i Latinoamerikanci.

“Bez obzira odakle dolazite i bez obzira što ste odlučili raditi u životu, možete postići sve što želite”, rekla je u svom govoru nakon proglašenja izbornih rezultata.

“Ona je izvanredna mlada žena koja će obaviti dobar posao i želimo joj sve najbolje jer je njezin uspjeh ujedno i uspjeh San Francisca”, rekao je u srijedu njezin protukandidat na izborima Mark Leno, priznajući njezinu pobjedu.

Prošlog mjeseca je LaToya Cantrell postala prva crnkinja koja je izabrana za gradonačelnicu New Orleansa, što je također presedan za taj grad sa 60 posto crnačkog stanovništva.

(Hina)

Tagovi: london breed, san francisco,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE