Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

SDF – više od 60.000 ljudi, većinom civila, napustilo posljednju enklavu IS-a

Od početka rata u Siriji 2011. poginulo je više od 360.000 ljudi, a pred ratnim sukobima izbjeglo je ili je raseljeno više milijuna stanovnika

Objavljeno 17.03.2019
Tamara Lemajić

Sirijske demokratske snage (SDF), koje uživaju potporu SAD-a, priopćile su u nedjelju da je preko 60.000 ljudi, većinom civila, napustilo posljednju enklavu militantne skupine Islamske države (IS) u istočnoj Siriji otkako je prije više od dva mjeseca počela konačna operacija za preuzimanje kontrole nad tim područjem.

Glasnogovornik SDF-a Kino Gabriel rekao je novinarima da se predalo 29.600 ljudi, većinom obitelji boraca IS-a, otkad su američke snage vođene kurdskim YPG-om okružile područje grada Baghouza, posljednjeg uporišta IS-a koji je nekada pod kontrolom držao trećinu Iraka i Sirije.

Među njima je bilo 5000 militanata, navodi SDF.

Još 34.000 civila evakuirano je iz Baghouza.

SDF je priopćio da je 1306 “terorista” ubijeno a da su mnogi ranjeni u vojnoj operaciji koja je počela 9. siječnja. SDF je izgubio svoja 82 borca a 61 je ozlijeđen.

Od početka rata u Siriji 2011. poginulo je više od 360.000 ljudi, a pred ratnim sukobima izbjeglo je ili je raseljeno više milijuna stanovnika.

(Hina)

Tagovi: Islamska država, rat, SDF, teroristi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE