Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Splićani pohrlili na cijepljenje

Čak 200 posto povećao se interes Splićana za cijepljenje...

Objavljeno 08.11.2021
Ivona Amidžić

Čak 200 posto povećao se interes Splićana za cijepljenje, a proteklog vikenda u županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo cijepilo se njih 1800.

Kako je za Hinu potvrdila ravnateljica županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin, veliki interes za cijepljenje nastavio se i danas, kada je u Spaladium areni u samo prva dva sata cijepljeno 410 građana, a među zainteresiranima za cijepljenje posljednjih dana su dvije trećine onih koji cjepivo dobivaju prvi put.

Ona drži kako je porastao interes za cijepljenje zbog iznimno loše epidemiološke slike u zemlji pa se građani tako pokušavaju zaštititi.

Osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i Spaladium areni, građani se u Splitu cijepe i u Ljekarni u City one centru. U drugim gradovima županije gdje liječnici također organizirano cijepe stanovništvo.

Obilna kiša u gradu pod Marjanom i prohladno vrijeme nisu spriječili mnogobrojne Splićane da od ranog jutra uredno čekaju u redu pred glavnim ulazom u Spaladium arenu.

Građani koje smo jutros zatekli u redovima za cijepljenje u Spaladium areni uglavnom su zadovoljni organizacijom cijepljenja. Upitani zašto se prije nisu cijepili, mahom su odgovarali da nisu imali dovoljno provjerenih informacija o cijepljenju.

Među građanima je bio i određen broj mladih osoba, većinom studenata, koji kažu da su se na cijepljenje ipak odlučili kako bi mogli “normalno živjeti” jer im covid putovnice omogućuju da se svuda kreću bez ikakvih problema.

Građani mogu birati cjepivo koje žele, a liječnici kažu da se velika većina odlučuje za Pfizer.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: cijepljenje, covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE