Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Clickbait

“Split Pride” završen bez incidenata

Povorka osmoga po redu splitskoga Pridea završila je u predvečerje na brdu Cornaro

Objavljeno 24.06.2018
Alan Srčnik

Povorka osmoga po redu splitskoga Pridea završila je u predvečerje na brdu Cornaro, a po prvim policijskim informacijama, prije polaska povorke te za vrijeme njezina hoda starom gradskom jezgrom nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

“Prema našim prvim saznanjima prije polaska povorke i za vrijeme njezina trajanja do brda Cornaro nije bilo incidenta ni potrebe za bilo kakvom policijskom intervencijom,” rekla je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić. Dodala je kako je policija osiguravala sudionike povorke na brdu Cornaro do njihova razlaza.

Po dolasku na brdo Cornaro, koje je tik uz Đardin iz kojega je povorka splitskoga Pridea krenula u šetnju starom gradskom jezzrom i Rivom, koordinatorica ovogodišnjega pridea Mirta Borić istaknula kako se povorkom želi skrenuti pozornost na diskriminiranje, ne samo LGBT zajednice, nego svih manjinskih zajednica u Splitu i Hrvatskoj.

“Onima koji su protiv nas poručujemo da se malo educiraju o nama, a mi smo spremni boriti se da nas, uz malo suradnje, prihvate,” rekla je Borić.

Riva i stara gradska jezgra bili su prepuni turista, a za vrijeme četrdesetminute povorke sudionici su se nakratko zaustavili na Pjaci ispred stare splitske Gradske vijećnice gdje su nekoliko minuta plesali, a potom su nastavili hod do brda Cornaro.

I ovogodišnji “Split Pride” osiguravala je interventna policija, ali j broj interventnih policajaca bio primjetno manji nego na povorkama ranijih godina.

(Hina)

Tagovi: pride, split,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE