Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Stadion na koji bi se ‘Vatreni’ mogli vratiti

Stadion Nižnji Novgorod je sagrađen na jednom od najljepših mjesta u gradu, gdje se rijeka Oka ulijeva u Volgu, poznato kao "Strjelka"

Objavljeno 21.06.2018
msilac

Hrvatska će svoj drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati protiv Argentine na prekrasnom novom zdanju u Nižnji Novgorodu.

Stadion Nižnji Novgorod je sagrađen na jednom od najljepših mjesta u gradu, gdje se rijeka Oka ulijeva u Volgu, poznato kao “Strjelka”. Prima 43.319 gledatelja, uključujući i čak 900 mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom.

Gradnja je trajala nešto više od dvije godine, a troškovi su iznosili oko 250 milijuna eura. Stadion ima četiri od pet zvijezdica, a Dizajn je nadahnut elementima rijeke, vode i vjetra, a posebno je atraktivan u večernjim satima zbog efektnog osvjetljenja.

Za vrijeme SP-a na njemu će se igrati šest utakmica pri čemu jedan susret osmine finala, te jedan dvoboj četvrtfinala.

Hrvatska bi se mogla vratiti u Nižnji već u osmini finala ukoliko osvoji prvo mjesto u skupini. Ako ćemo biti drugi u Nižnji Novgorodu bi ponovo mogli igrati u četvrtinalu.

Nakon World Cupa na njemu su planirani sportski, kulturni i glazbeni događaji, a domaćini su najavili i kandidaturu za finala europskih klupskih natjecanja.

UTAKMICE U NIŽNJI NOVGORODU
18. lipnja: Švedska - Koreja 1-0
21. lipnja: HRVATSKA - Argentina
24. lipnja: Ebgleska - Panama
27. lipnja: Švicarska - Kostarika
1. srpnja: osmina finala (D1-C2)
6. srpnja: četvrtfinale (C1-D2/A1-B2)

(Hina)

Tagovi: Nižnji Novgorod, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE