Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Tko su ubojice sarajevskih policajaca? Krivcima ni traga ni glasa…

Čini se da je riječ o profesionalcima... Niti jedna osoba do sada nije službeno osumnjičena za sudjelovanje u zločinu.

Objavljeno 28.10.2018
Antonela Verković

Dvojica policajaca za čijim se ubojicama bez rezultata traga već dulje od 48 sati bit će pokopani u ponedjeljak u Sarajevu.

Tim povodom u cijeloj BiH proglašen je dan žalosti a takvu odluku su, što je u bosanskohercegovačkim uvjetima neuobičajeno, donijeli i državno Vijeće ministara i vlade dva entiteta.

Potraga za počiniteljima ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu se nastavlja i do nedjelje niti jedna osoba nije službeno osumnjičena za sudjelovanje u ovom zločinu, prenijeli su lokalni mediji.

Njegoslav Milinković iz Istočnog Sarajeva o kojemu je u subotu procurula informacija kao o prvoosumnjičenom koji je u bijegu navodno je ipak tek jedna od osoba saslušanih u dosadašnjem tijeku istrage.

Kako prenosi portak Klix, pozivajući na neimenovane policijske izvore, Milinković je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Agencija Patria objavila je kako je s Milinkovićem uspjela stupiti u kontakt telefonom. On je kazao kako nije u bijegu te kako se nalazi u BiH odnosno u mjestu Mokro pokraj Pala gdje i živi. Potvrdio je kako je saslušan u policiji ali je istodobno odlučno zanijekao kako je na bilo koji način povezan s napadom u kojemu su u petak ubijeni policajci Adis Šehović (46) i Davor Vujinović (43).

TKO JE KRIV?

Izvor kojega navodi Klix kaže kako “apsolutno nema dokaza” da je Milinković sudjelovao u ovom zločinu.

Sličnu informaciju objavio je i portal “Dnevnog avaza” uz pojašnjenje iz također neimenovanog izvora kako kriminalne skupine zapravo daju lažne informacije policiji i na taj način se uzajamno obračunavaju.
Milinković je osoba u policijskim evidencijama upravo zbog krađe automobila kakva se dogodila i u petak kada su ubijeni policajci.

Bio je umiješan i u oružani okršaj sa sarajevskom policijom 2016., također pri krađi automobila. Protiv njega je u lipnju Tužiteljstvo BiH podignulo optužnicu kao pripadnika skupine od 27 osoba koja je godinama operirala po Sarajevu i ukrala najmanje 200 vozila.

Suđenje u tom slučaju još nije počelo jer nije utvrđeno koji je sud nadležan.

(Hina)

FOTO: HINA /FENA/ Almir Razić/ ua

Tagovi: policajci, potraga, Sarajevo, ubojstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE