Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Trump nastavio pritisak na demokrate kako bi izgradio zid na granici s Meksikom

"Ako nam demokrati ne daju glasove kako bismo osigurali svoju Zemlju, Vojska će sagraditi preostale sekcije Zida", rekao je Trump putem Twittera.

Objavljeno 11.12.2018
Marko Leskovar

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je rekao da je spreman zaobići Kongres i angažirati američku vojsku na izgradnji zida na granici između SAD-a i Meksika, čak i ako američki zastupnici ne podrže financiranje izgradnje.

Nekoliko sati prije sastanka s vodećim demokratima, Trump je u nizu ranojutarnjih tweetova pohvalio poteze svoje administracije kojima je cilj blokiranje migranata na granici s Meksikom. Trump je naglasio da su napori da se zaustavi karavana migranata na putu prema SAD-u bili uspješni, te najavio da će “Zid biti izgrađen”.

Američki predsjednik je financiranje graničnog zida, što je bilo njegovo predizborno obećanje, proglasio najvažnijim pitanjem u sklopu postizanja dogovora u Kongresu o federalnoj potrošnji prije nego 21. prosinca istekne dvotjedni rok o privremenom financiranju federalne vlade. Trump traži od Kongresa da odobri pet milijarda dolara za izgradnju zida.

“Ako nam demokrati ne daju glasove kako bismo osigurali svoju Zemlju, Vojska će sagraditi preostale sekcije Zida”, rekao je Trump putem Twittera.

Vođe demokrata u Kongresu Chuck Schumer i Nancy Pelosi – koji su ranije izgradnju zida proglasili “nemoralnom” – trebali bi Trumpu tijekom sastanka kasnije u utorak ponuditi ‘samo’ 1,3 milijarde dolara za graničnu sigurnost, rekao je neimenovani visoki dužnosnik demokrata.

Tagovi: granica, meksiko, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE