Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

U Antunovcu položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog inkubatora

Projekt je vrijedan više od 21 milijun kuna, od čega je 93 posto sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a očekuje se da će radovi završiti do svibnja iduće godine.

Objavljeno 06.07.2018
Antonela Verković

U Gospodarskoj zoni “Antunovac”, kod Osijeka, u petak je položen kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora.

Projekt je vrijedan više od 21 milijun kuna, od čega je 93 posto sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a očekuje se da će radovi završiti do svibnja iduće godine.

Pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac ocijenila je kako taj projekt pokazuje da u Slavoniji postoje i optimistične priče, jer postoje ljudi koji oko sebe stvaraju uspješan tim za realizaciju projekata.

Najavila je kako će Ministarstvo nastojati učiniti jednostavnijim i fleksibilnijim postupke za prijavu na EU fondove te pokušati osigurati što više financijskih sredstava koja će ići izravno poduzetnicima.

Poduzetnički inkubator zamišljen je kao okosnica i generator budućeg razvoja poduzetništva u Gospodarskoj zoni “Antunovac”. Očekujemo da će u inkubatoru biti 21 postojeća tvrtka i 12 novosnovanih te dvije poduzetničke potporne institucije, koje će poduzetnicima pomagati u njihovom razvoju kao i prijavama na natječaje EU fondova, rekla je direktorica antunovačke Agencije za održivi razvoj Nataša Tramišak.

Župan Ivan Anušić ocijenio je da takvi infrastrukturni projekti čine gospodarstvo jačim i bolje pripremljenim za europske fondove, a posebice je značajan za općinu Antunovac, s obzirom da je riječ o maloj općini sa skromnim proračunom.

(Hina)

Tagovi: Antunovac, gospodarska zona, poduzetnički inkubator,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE