Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

U škole u PGŽ ove godine se ulaže 50 milijuna kuna

Planira se izgradnja nove osnovne škole u Marinićima, nove dvorane u riječkoj srednjoj medicinskoj školi, rekonstrukcija osnovne škole u Rabu i drugi radovi, na ukupno 50-ak gradilišta.

Objavljeno 09.07.2018
Antonela Verković

U škole u Primorsko-goranskoj županiji ove se godine ulaže oko 50 milijuna kuna, od kojih oko 17  za kapitalna ulaganja, a oko 34 milijuna kuna na energetsku obnovu školskih zgrada, izvijestila je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Od većih kapitalnih projekata, uskoro se očekuje završetak radova na rekonstrukciji škole i dvorane u Puntu, dogradnja škole u Čavlima i u Hreljinu.

Sljedeće godine počet će rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Jelenje-Dražice, koja sada djeluje u dvije zgrade, a ubuduće će biiti samo u Dražicama. Kapacitet škole će se povećati, sa sadašnjih 10 na 21 učionicu. Procjenjena vrijednost radova je 33,5 milijuna kuna, a županija će ih, 60 posto, financirati zajmom, dok će ostatak novca osigurati Općina Jelenje – Dražice.  Očekuje se da će radovi trajati 2,5 godine, a dok radovi budu trajali 374 učenika te škole ići će na nastavu u Jelenje.

Planira se izgradnja nove osnovne škole u Marinićima, nove dvorane u riječkoj srednjoj medicinskoj školi, rekonstrukcija osnovne škole u Rabu i drugi radovi, na ukupno 50-ak gradilišta.

Stilin je izvijestila, naglasivši da nije riječ o konačnim podacima, da je za upis u prve razrede osnovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji prijavljen ukupno 2391 učenik, što je 49-ero prvašića manje nego lani.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavio je za 12. srpnja novu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o ulaganju u školu Dražice – Jelenje,  razvoj  sportsko-rekreacijskog centra Platak, o koncesijama, proširenju rapske bolnice i drugim temama.

Fabijanić je rekao da je stigao odgovor na pitanje s prošle županijske sjednice o autorima lex LNG-a, tj. Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin. Rekao je da je zakon izradila radna skupina na čelu s voditeljem radne skupine Domagojem Validžićem a članovi su: Zvonimir Novak, Robert Blažinović, Milan Rezo, Snježana Đurišić, Barbara Dorić, Nina Perko i lgor Vuković .

Fabijanić je naglasio kako je znakovito da je Barbara Dorić, koja je bila u radnoj skupini dok je bila predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike sada  direktorica tvrtke LNG Hrvatska, dodavši da je  „pametnome dosta.“

(Hina)

Tagovi: Edita Stilin, Erik Fabijanić, pgž, škola, ulaganje novca,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE